Koen's weekboek 20-4-2004

"Kan je eens doen alsof je op de radio aan het presenteren bent", vroeg me een vriendin onlangs in een restaurantje. Ik zei: ja maar, dat kan ik niet, want als ik een radiostudio binnenstap dan ben ik niet meer de Koen die jij kent uit de privé, maar Koen, de radiodj.

Kijk, ik zei tegen haar: radio is voor mij kunst, net als een schilder zijn schilderijen op zijn manier schildert, breng ik m'n radioprogramma's op mijn manier. Ik doe dus nooit meer van m'n leven nog ergens radioprogramma waar ik mezelf niet kan en mag zijn. Hokjesmentaliteit en strenge formats zijn niet langer aan mij besteed. Ze hebben me te nemen of te laten. Ze vond me een mooie stem hebben ... en zou zeker luisteren de dag dat ik opnieuw op de radio te horen ben.

Vanaf wanneer kan ik je dan precies beluisteren? Vroeg het meisje met de mooiste oogjes ooit. Ik verslikte me werkelijk in m'n eten. Heel die santeboetiek van de lokale radio-licenties moest ik dus weer even gaan uitleggen. En daar was geen tijd voor, laat staan goesting. Eventjes verteld over de Raad van State, het parket en de corruptie binnen de politieke wereld en daarmee was de kous af. Er valt eigenlijk ook niks duidelijks te vertellen. 13 juni wordt een bijzonder belangrijke datum voor de radiowereld. Gaan we verder met de corrupte VLD of geven we nieuwe mensen de kans de zaken eerlijker te spelen? Denk dat het dat laatste zal worden. Mensen zijn het bedrog, leugens, corruptie, etc ... van paars-groen kotsbeu. Me too, zaten we met een correct politiek beleid dan hadden we nu al lang een erkenning op Egem omdat we het sterkste project hebben en geen woord gelogen is in ons dossier. We hebben dus niks te vrezen. De sjoemelaars echter wel! Loontje komt nog wel om z'n boontje.

Het meisje in kwestie vertelde me dat ze Leen Demaré kende van de radio. Meteen verslikte ik me bijna een tweede keer. En dat het een goeie was en zo. Ze vroeg of Leen mij misschien ook kende. Leen mij kennen? Nee hoor, niemand kent me in het radiomilieu. Ik ben de onschuld zelve, je suis totalement inconnu! Maar ik zei haar wel dat Leen veel kritiek krijgt omdat ze wel eens een te losbandig leven leidt. Waardoor ze dan te laat op haar werk komt. De technici van dienst worden daardoor steevast kaal en dat zelfs bij een leeftijd van nog geen 30!!! Hahaha ... was naar analogie met Robert Jensen natuurlijk. De Dj van NoordzeeFM in Nederland die eens één en ander vertelde over Leen Demaré.

Enfin, het kan me allemaal geen bal schelen wie wat doet. Ik wil radio maken, heb daarvoor ook een stevig radio 936-project met alles tot in de puntjes uitgewerkt, en wordt momenteel nog verhinderd door een bende politieke foefelaars. Maar op 13 juni mogen ze inpakken en wegwezen. De corrupte pipo's! Om het nog maar niet te hebben over het feit dat het allemaal een bende zakkenvullers zijn. Weg ermee!

Koen Godderis

Dinsdag 20 April 2004

 
©2002 Koen Godderis