Zwangere vrouw in Big Brother

Voor de mensen waarvoor het allemaal een beetje te ver gaat in Big Brother editie 2006, kunnen een klacht indienen bij volgende rechtsinstantie:

Vlaamse Regulator voor de Media
Koning Albert II-laan 7, derde verdieping
1210 Brussel

telefoon: 02/553.45.04
fax: 02/553.45.06

Mail: vcm@wim.vlaanderen.be


Het binnenlaten van een zwangere vrouw in het Big Brotherhuis betreft een inbreuk op de gecoördineerde Vlaamse mediadecreten van 4 maart 2005, meer bepaald artikel 96, paragraaf 1. Een bevalling in Big Brother is etisch naar de maatschappij toe en anachronistisch gezien voor de baby totaal onaanvaardbaar.

Koen Godderis: Een bevalling in Big Brother is etisch naar de maatschappij toe en anachronistisch gezien voor de baby totaal onaanvaardbaar. Het betreft niet alleen een aantasten van de zedelijke ontwikkeling bij minderjarigen, maar ook bij sommige volwassen. Hoewel dit laatste decretaal niet verboden is. Het eerste evenwel.

Bovendien dient een baby de kans te krijgen om in alle rust, sereniteit en familiale kring zich tijdens zowel pré- als postnatale fase te kunnen ontwikkelen. Gezien de omstandigheden waarin het kind zich bevindt in het BB-huis is hier hoegenaamd geen sprake van. De situatie is marginaal.

Kinderen worden bij veel koppels of alleenstaande vrouwen niet meer verwekt uit liefde, maar ziet men een kind als product. Zoals 2 mensen samen een huis zouden kopen als bindmiddel of een huisdier voor de gezelligheid. Humanitaire normenvervaging noemt men dat. Een bedenkelijke evolutie.

TV, reclame en media in het algemeen spelen hierbij een alsmaar grotere "slechte" rol. Zij draagt bij tot de bedenkelijke ethiek die er veel mensen tegenwoordig op nahouden. Inzake zelfbeeld, het verwekken van kinderen, het respecteren van bepaalde normen en waarden binnen het huwelijk en de maatschappij tout court.

In geval u dit ook vindt, is het voldoende een briefje te sturen naar bovenvermelde instantie. Deze zal dan spoedig optreden en desnoods het gerecht inschakelen. De Vlaamse regulator voor de Media is namelijk een rechtsinstantie voor de media met rechters.

Ten einde in te grijpen in het programma en de zender santies op te leggen.


Info:
http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/media

Vlaamse mediadecreten:
http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/media/wijzigingendecreten.htm

HTML:
http://www2.vlaanderen.be/ned/decreten.htm

PDF:
http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/media/decreten.pdf



Juridisch m.b.t. de specifieke inbreuk op de mediadecreten:

Decreten betreffende de radio-omroep en de televisie, gecoördineerd op 4 maart 2005

Titel IV: Gemeenschappelijke bepalingen

Hoofdstuk I: Bepalingen die van toepassing zijn op alle omroepen

Art. 96. § 1. De omroepen mogen geen programma's uitzenden die de lichamelijke, geestelijke of zedelijke ontwikkeling van minderjarigen ernstig zouden kunnen aantasten, inzonderheid programma's met pornografische scènes of met nodeloos geweld.
Deze bepaling geldt ook voor programma's waarop het voorgaande niet van toepassing is, maar die schade kunnen toebrengen aan de fysieke, mentale of zedelijke ontwikkeling van minderjarigen, tenzij door de keuze van het tijdstip van uitzending of door technische maatregelen gewaarborgd wordt dat minderjarigen in het zendgebied die programma's normaliter niet kunnen zien of beluisteren.


Bericht: http://www.vrtnieuws.net


Klacht aangaande Big Brother:
1) E-mail VRM 26 februari 2006: Lees het word-document

*Schrijven gericht aan de VRM via e-mail

*Ethische bezwaren aangaande een zwangerschap in Big Brother

*Vermelding van desbetreffende media-decreten


2) Antwoord VRM 08 maart 2006: Lees het PDF-document

*Het schrijven is onontvankelijk.

*Klacht dient aangetekend verstuurd te worden.


3) Aangetekend VRM 09 maart 2006: Lees het word-document

*Eerder schrijven via e-mail wordt aangetekende brief.

*Eerdere inhoud van de e-mail wordt waar nodig aangepast en uitgebreid.

*De nadruk op de ambtelijke plichten van de VRM worden benadrukt.



Zondag 26 Februari 2006

 
©2002 Koen Godderis