Wereldomroep levert straks banen en zendtijd in (NL)

Er moeten eind dit jaar zestig banen verdwijnen en in de programmering moet worden gesnoeid, dat meldt de Volkskrant zaterdag. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.

Bij de wereldomroep werken ruim 300 mensen. Als er geen maatregelen komen, stevent de omroep naar eigen zeggen af op een faillissement in 2007.

De internationale zender trekt zelfs z'n bestaansrecht in twijfel na kritiek van het Commissariaat voor de Media en het Ministerie van OC en W.

In de nieuwe plannen brengt de omroep de Nederlandstalige radio-uitzendingen voor Europa in de wintermaanden terug van tien tot drie uur per dag. Reden is dat Nederlanders in het buitenland vaak internet en satelliet hebben, en niet meer alleen een radio. In de zomer blijft de Wereldomroep dagelijks tien uur uitzenden via de korte golf-radio met het oog op de 1.5 miljoen vakantie-luisteraars.

De redactie van de Wereldomroep is teleurgesteld omdat volgens haar in de Nederlandse uitzendingen Radio 1 wordt gerecycled. Ook wordt gevreesd dat de Nederlandse thema's buitenlandse items zullen overstemmen.

Lees:

http://www.rnw.nl/achtergronden/html/rnw030115.html

KG-redactie

Zaterdag 18 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis