Koen's weekboek 21-01-2006

Dag iedereen,

alweer van mijn verjaardag (5 januari) geleden dat ik jullie nog iets schreef. De tijd vliegt snel zoals ze dat dan zeggen. Die avond heeft mijn vriendin trouwens iets lekkers klaargemaakt voor mij. Pasta ... ah ja, Italiaans gerechtje (Vriendin is half-Italiaans van origine, you know). Zoals je weet zat ze in Noord-Italië bij de overgang van oud naar nieuw. 'k Was blij dat ze terug was, ja, dat zou er nog aan ontbreken. Is een heel mooi meisje. Iets jonger dan mij, maar dat maakt weinig uit.

Moet wel zeggen dat wat deze week op het internet verscheen ik iets minder leuk vond. Op het internet verscheen een bericht en ook in het gastenboek (ondertussen voor een tweede maal verwijderd) als zou ik mijn vriendin bedrogen hebben met mijn ex. Bepaalde (verzuurde) mensen vinden het blijkbaar leuk om telkens dergelijke laster op het internet te zetten (Nu ja, ze zullen dat ook wel met anderen doen, is een hobby als een andere). In het verleden verschenen ook al bepaalde lasterlijke zaken over mij in de kranten. Ik heb via via ondertussen al het nodige gedaan, want dat liep flink de spuigaten uit. Ik trek me dat allemaal zo weinig mogelijk aan, maar de publieke opinie wordt hiermee wel gevoed ...

In 2006 heb ik me voorgenomen om mij wat meer af te schermen van de buitenwereld. Ok, soms is dat niet gemakkelijk. Er is nu eenmaal die bepaalde bekendheid. Ik heb overigens gezien dat men deze week foto's van mij samen met mijn vorige vriendin op het internet heeft gezet. Enfin, ik heb daar geen probleem mee, zolang die vriendin in kwestie er geen probleem mee heeft. Dat was op een radiobijeenkomst van afgelopen zomer 2005 en dan worden er veel foto's genomen en zo ... Dan wordt dat wel vaker op bepaalde goedbezochte radiosites gepubliceerd. Nee, echt ik heb er geen probleem mee. Zo'n dingen mogen gepubliceerd worden. Als 't maar positief is. Overigens heb ik nog steeds een uiterst goede band met haar. Het meisje in kwestie heeft de laatste tijd wat tegenslag (o.a. carjacking) en dat doet me wat. Heb liever dat haar niets overkomt. Net zoals ik het met iedereen goed voor heb. Zolang de druppel natuurlijk de emmer niet doet overlopen ...

Van waar de 2 babytjes deze week? Ah ja, 't is babyboom. Zowel in de familie als bij de oud-vriendinnetjes wordt er gekweekt dat het geen naam heeft (lol). Afgelopen weekend een mailtje gekregen van mijn allereerste liefje om te vragen hoe het met me ging. Na verloop van tijd wist ze me te vertellen dat ze al 5 maanden zwanger was van een anonieme euh ... zaadcellenleverancier (?!?! lol). Tja, wordt dit de trend van de 21ste Eeuw? Mama's die hun kindje alleen ter wereld willen brengen? Misschien wel. Die vrouwen hebben precies geen man meer nodig, allez, dan toch niet als het op kindjes krijgen aankomt. Technisch zal dat zeer zeker mogelijk zijn. Nu ja, we zien wel. Er valt veel aan elkaar te vertellen, want de afgelopen jaren zijn we elkaar uit het oog verloren. Ze woont niet eens zo ver van mij. Nu moet ik wel zeggen dat hier een radio-kameraad uit Brussel afgelopen weekend bij me verbleef en ik voor de lol eens op Google de namen van een paar oud-vriendinnetjes heb ingetikt. Aangezien mijn eerste liefje mij ook terugvond via mijn website ... kon het dus ook andersom? Yeah right. Sure! Lang zoeken was er voor Google niet aan. Een tweede vriendinnetje net na Isabelle was al meteen prijs. En volledig binnen het thema van deze week "babytjes". Blijkt dat ze ook al een klein boeleke heeft, Marie-Julie (mooie naam!). Ziet er een schattig kindje uit. De foto staat op de website van het laatste nieuws. Er staat overigens meer dan 1 vakantiefoto op (1, 2, 3, 4). Allez, ben blij dat ze het goed stelt. Nu ook nog hopen dat dit voor Isabelle het geval is. Google verbaast me nog met de dag. Tja, als men zelf foto's op het net plaatst dan is het niet meer moeilijk.

'k Was nog niet zo lang geleden te gast bij Jurgen Verstrepen in zijn radioprogramma/podcast Zwart of Wit naar aanleiding van de schorsing van het Vlaamse frequentieplan. Meer daarover en dat interview van mij bij Jurgen vind je terug in dit artikel. Later zat Jurgen hiervoor zelf bij Topradio (mirror - klik op FREE) in de studio. 'k Heb het altijd gezegd dat de vorige Vlaamse paars-groene regering geblunderd heeft tegen de sterren op. Jaja, en ik maar Marino Keulen en de Vlaamse regering op mijn dak krijgen. Nu heb ik er flink mijn deugd in dat ze veroordeeld zijn door de Raad van State. Dat is wat anders dan een braaf manneke gelijk ik (ok, met een grote mond) voor het gerecht de grond in te boren (puur machtsmisbruik!). Echt gebeurd !!! Maar wil daar niet meer op terugkomen. Straks zit de Vlaamse regering weer op mijn kap. Die mannen hebben echt niet graag dat je bepaalde zaken aan de grote klok hangt, zoals ook nu weer.

Ze zijn veroordeeld door de Raad van State, maar zo te zien zal Geert Bourgeois het arrest niet uitvoeren, met andere woorden aanvaardt hij de scheiding der machten niet. Wij zouden eens een vonnis naast ons neer moeten leggen!!! Ze slaan heel je boeltje aan of je gaat de cel in. Maar die politici permitteren zich blijkbaar alles. Er moeten 146 zenders uit de lucht, maar de Mediaminister weigert het arrest van de Raad van State uit te voeren, mooie rechtspraak is dat!!! Zie VRTnieuws.net (1) en (2). Wat de mediaminister overigens zegt, is pure bluf. Eén klacht van een belanghebbende partij uit Vlaanderen of Wallonië in kortgeding is voldoende om alle 146 frequenties meteen het zwijgen op te leggen. Vind het leuk dat arrest van de Raad van State. Het is een bevestiging dat mijn kritiek op Keulen en zijn beleid indertijd terecht was en ik bijgevolg niet meer naar Europa hoef voor mijn (onterecht) niet erkende radiozender 936, want heel het zaakje is geschorst door de RvS. Bespaart me weer wat werk en tijd. Ze zijn veroordeeld, en dat is hun dik verdiende loon voor hun gefoefel.

Jurgen is een hele sympathieke jongen die ik al jaren ken van de radio. Maar onlangs werd veroordeeld door het VCM tot het betalen van een boete van 12500euro voor zijn zogezegde radiozender van het Vlaams Belang. Tjonge jonge ...ik heb daar mijn ernstige bedenkingen bij. En niet alleen ik, maar ook radio-collega Luc Van Braekel (vrij bekend door zijn succesvolle weblog LVB.net) heeft daar bedenkingen bij. Heb overigens een artikel teruggevonden op het internet waar we allebei samen geciteerd worden. Dat gebeurt met Luc VB heel vaak, met mij iets minder. En laten we dat zo houden, want hoe meer je geciteerd wordt, hoe meer je op je dak krijgt. Vanavond ook weer een reactie gelezen in het gastenboek die ik heb verwijderd, als zou mijn publicatie over TV2000 verkeerd zijn geweest. TV2000 betreft het nog op te richten station van Roland Lommé. Maar aangezien Roland Lommé gisteren op 69-jarige leeftijd overleed, komt van die oprichting nu ongetwijfeld niets meer in huis. Dat bericht over TV2000 van op mijn website werd indertijd eveneens door de Nederlandse pers geciteerd. Schrok er zelf een beetje van, want planet.nl is een heel grote site in Nederland.

Verder was er ook nog de nieuwjaarsreceptie voor radiomakers in het Café van Luc de Groot te Aalst. Meer foto's en interviews van die zondag de 8ste januari vind je op de website van radioactief.be. Er is ook nog een interview van mij dat binnenkort on line wordt gezet. Weet het je wel te vertellen als het zover is. Er zijn alvast nu al beelden van die dag. De opmerking van Luc de Groot over mij en radio 936 vond ik vrij grappig (zie beelden op exact 6min42sec). Uiteraard betreft radio 936 NIET mijn radiostation, want daarvoor zijn er investeerders. Het betreft wél mijn radiodossier en dus ook mijn radioproject. En zoals ondertussen al langer bekend kregen we van de vorige paars-groene regering (onterecht) geen erkenning om uit te zenden ... Ik blijf vechten, wees daar maar zeker van! Op radioactief.be kan je bovendien mijn wekelijkse column op dinsdag lezen. Na enkele jaren geen columns meer te hebben geschreven. Heb dat vrij lang voor radiovisie.be gedaan.









Voilà, bij deze ben ik helemaal uitgepraat en zeg ik je: tot een volgende. Aan iedereen het beste. Take care! Ja, 'k weet het, ben een babbelgat, maar als ik hier niet ophou, entertain ik jullie tot morgenvroeg en dat kan niet de bedoeling zijn.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaggggg !!!!

Koen Godderis

Zondag 22 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis