Zaak marinokeulen.be uitgesteld

De rechtszaak voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Veurne om het domein marinokeulen.be tussen sportzaak Sport & Wear (eigenaar Koen Godderis), vertegenwoordigd door advocatenkantoor Toon VanCoillie uit Kortemark, enerzijds en Marino Keulen plus de Vlaamse regering, allebei vertegenwoordigd door advocaat Peter Engels uit Antwerpen, anderzijds werd vandaag uitgesteld tot 30 april.

De fel gemediatiseerde rechtszaak heeft betrekking op het domein marinokeulen.be . Mediaminister Marino Keulen is van mening dat hij recht heeft op dit domein, hoewel het domein eigendom is van de sportzaak Sport & Wear. Koen Godderis, eigenaar van de zaak Sport & Wear, wou aanvankelijk niks weten van een afstaan van het domein omdat deze niks van doen heeft met de mediaminister, maar om verdere heisa te voorkomen zou het domein dan toch afgestaan worden, mits enkele voorwaarden. Wat die voorwaarden zijn en waarom ook de Vlaamse regering een rechtszaak aanspant is niet volledig duidelijk. Op 30 april volgt de uitspraak voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Veurne.

Koen Godderis heeft al te kennen gegeven dat hij namens z'n sportzaak Sport & Wear zo snel mogelijk van het domein marinokeulen.be afwil omdat dit te verwarrend werkt met de lopende rechtsprocedures tegen de Vlaamse regering enerzijds en twee radio-VZW's anderzijds. Dit alles binnen het kader van de lokale radiolicenties. Ondertussen werd als alternatief mari-noke-ulen.be geregistreerd.

Koen Godderis trok eerder namens de VZW Radio 1FM naar de Raad van State om de VZW's Radio Sympatiek en VZW Nieuwsradio te vernietigen. Ook werd daarnaast klacht ingediend bij de federale politie tegen één van de 2 VZW's plus de Vlaamse overheid. Dit alles onder de vorm van een 120 pagina's lijvig dossier. Dit dossier dient dan uiteindelijk bij de Procureur des Konings van Veurne terecht te komen. Een gerechtelijk onderzoek naar de desbetreffende VZW en de overheid wordt dan mogelijks geopend.

KG-redactie

Vrijdag 02 April 2004

 
©2002 Koen Godderis