Martin verkoopt zijn radio.nl

De populaire mediasite Radio.nl heeft het domein radio.nl verkocht aan Garnier Projects. De site zal doorgaan onder de oude naam Radiowereld.nl. Daarnaast krijgt Radiowereld.nl binnenkort een broertje: Radiotuner.nl.

Garnier Projects heeft bekend gemaakt Radio.nl te willen gebruiken om een portal op te zetten voor radiominnend Nederland en de 'gewone' luisteraar. "Er is veel behoefte aan een onafhankelijke site die links biedt naar alle radiostreams stations, informatie geeft over etherfrequenties etcetera. De redactie achter Radiowereld.nl heeft dat al bewezen. Maar ik ga de site meer op consumenten richten en niet, zoals Radiowereld dat doet, op radiomakers en die-hard liefhebbers", aldus Raymond Garnier, eigenaar van Garnier Projects.

De redactie van Radiowereld.nl is ook verheugd met de overname: "Radio.nl is natuurlijk een prachtig domein waar we jaren plezier van hebben gehad. Maar Garnier wilde het graag hebben en de gesprekken liepen goed en soepel. Dus ja, toen hebben we het verkocht", aldus Radiowereld-eigenaar Martin Slijper. Hij vervolgt: "Wij zullen gewoon doorgaan onder de naam Radiowereld.nl. Wij hoeven Radio.nl pas op 1 mei over te dragen aan Garnier en tot die tijd laten wij onze bezoekers even wennen aan de 'nieuwe' domeinnaam". Om de bezoekers alvast te laten wennen aan de naam Radiowereld.nl is de site Radio.nl overigens afgelopen weekend al verhuisd naar het domein Radiowereld.nl.

Naast Radiowereld.nl start Radiowereld binnenkort ook met een tweede site: Radiotuner.nl. Radiotuner is een site waarop de radioluisteraar eenvoudig kan inschakelen op zijn favoriete radiozender. Switchen tussen radiozenders is ook kinderspel. "Het streaming onderdeel op Radiowereld.nl, waar bezoekers met een simpele muisklik kunnen inschakelen op een radiozender, is al tijden een populair onderdeel van de site. Daarom hebben we besloten dit nog eenvoudiger te maken met een eigen site. Deze nieuwe site bevat ook een paar technische snufjes - zo worden alle streams automatisch gecontroleerd op beschikbaarheid. Dode links zullen hierdoor bijna niet meer voorkomen", aldus een enthousiaste Slijper. Hij vervolgt: "Daarnaast gaan we ook nog een aantal technische snufjes inzetten om het gebruiksgemak zo groot mogelijk te krijgen. Radio luisteren moet een echte beleving worden!".

Radiowereld.nl en Garnier zullen binnenkort de handen ineenslaan voor een nieuwe dienst voor radiominnend Nederland, maar beide partijen willen hier nog geen mededelingen over doen. "Het wordt een dienst zoals Europa die nog nooit gezien heeft", is het enige wat Martin Slijper hierover los wil laten. Ook Raymond Garnier wil hierover geen verdere mededelingen doen.

Radiowereld.nl verkreeg het domein Radio.nl enige jaren geleden. De SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) wees het domein toe aan de makers van Radiowereld.nl omdat zij eind jaren '90 de eerste waren die het domein hadden aangevraagd.

Garnier Projects / Netholding is een hoster van websites. Naast het hosten van websites houdt het bedrijf zich ook bezig met streaming diensten en SMS applicaties. Radiowereld.nl is een in 1997 opgerichte website die dagelijks medianieuws brengt. De site richt zich voornamelijk op werknemers uit de mediabranche en radioliefhebbers.

(Red. Bleek om een aprilgrap te gaan! En nu allemaal tegelijk. HAHAHAHA!!!)

KG-redactie

Woensdag 31 Maart 2004

 
©2002 Koen Godderis