Koen's weekboek 05-01-2006

Dag iedereen,

alvast een voorspoedig 2006 toegewenst. Een goede gezondheid, veel arbeidsvreugde en het nodige liefdesgeluk. Beetje genoten van het eindejaar? Of was het wat minnetjes? Enfin, als je het einde van het jaar maar goed bent doorgekomen. En met een goed gemoed 2006 bent begonnen, daar komt het vooral op neer.

Zelf heb ik het wat rustig aan gedaan en heb kerst en nieuwjaar gevierd in familiale kring. Mijn vriendin was op reis naar Italiƫ en heb jammer genoeg kerst en nieuwjaar zonder haar moeten vieren. Je kunt uiteraard niet alles willen in het leven. En het heeft geen enkele zin de perfectie na te streven. Word je alleen maar ongelukkig van.

Na kerst en nieuwjaar volgt voor mij nog altijd iets anders, nl. mijn verjaardag. Telkens op 5 januari, vandaag dus, mag ik een kaarsje meer op de taart steken. De telefoontjes, smsjes en e-cards waren deze morgen niet bij te houden. Alvast aan iedereen bedankt om me te feliciteren. De kaartjes staan intussen allemaal op de kast. En dat op zich geeft een prettig beeld in de huiskamer. Hoeveel jaar hoor ik je al luidop denken? Wel 32 winters ondertussen. En al 32 jaar lang steenbok.





Verder staan dit jaar nog enkele zaken op de agenda die ik verwezenlijkt wil zien, zowel professioneel als op radiovlak. Goede voornemens dus. Net zoals iedereen wel zijn of haar voornemens en/of plannen maakt voor het nieuwe jaar.

Er moet voor wat mij betreft nog een uitgebreide klacht naar de Europese Commissie inzake de toekenningen van de lokale en landelijke radiolicenties. Intussen stelde het VCM (rechtbank voor de media) ons in het gelijk*, maar zoveel hebben wij daar als radioVZW niet aan, want het betreft geen schadevergoeding. Het gaat om een straf voor de desbetreffende erkende radiozender. De klacht bij Europa komt er tegen de Vlaamse regering, met als toenmalig mediaminister Marino Keulen, en specifiek tegen de toen genomen beslissingen. Wij hopen op een correcte afhandeling van de zaak ten einde onze benadeling voor de EC hard te kunnen maken.

En ja ... Nieuwjaar betekent ook winter. Vandaag is het nogal frisjes. Brrr ... Alles blijft ook overdag bevroren. Of het nog zal sneeuwen de komende weken? Het zou me verwonderen mocht dit niet meer het geval zijn. Altijd mooi zo'n wit tapijt.


Hou je goed, geniet van het leven! Tot een volgende.

*Klachten VCM:

klacht van VZW 1FM tegen Radio Sympatiek
Radio - klacht - 17/12/2004
http://www.vlaamscommissariaatmedia.be/admin/docupload/337.pdf

ambtshalve onderzoek tegen Radio Sympatiek
Radio - ambtshalve onderzoek - 18/03/2005
http://www.vlaamscommissariaatmedia.be/admin/docupload/392.pdf

bezwaarschrift Radio Sympatiek
Radio - ambtshalve onderzoek - 16/09/2005
http://www.vlaamscommissariaatmedia.be/admin/docupload/477.pdf

Koen Godderis

Donderdag 05 Januari 2006

 
©2002 Koen Godderis