Nationale stoordag op 10 april?

Wat 11 september is voor de Amerikanen is 10 april voor de Vlaamse private radiomaker. Die bewuste woensdag de 10de april 2002 gebeurde het!

De VRT-radio werd op deze 'nationale stoordag' opzettelijk gestoord door diverse radiomensen. Vooral radiomakers die het commerciƫle monopolie van de openbare radio-omroep niet langer konden aanzien, legden zo de VRT het vuur aan de schenen.

Of we ook in 2004 zo'n protestdag krijgen? Daarvoor zijn binnen het milieu niet de minste aanwijzingen. Hoewel vorig jaar op 10 april er even hier en daar sprake was om opnieuw de VRT te storen.

10 april, nationale stoordag is er vooral gekomen uit grote woede en frustratie vanuit de private sector omdat de VRT als grote boeman wordt aanzien die het private Vlaamse radio-initiatief kapot maakt.

Nu een nieuw frequentieplan in het vooruitzicht staat, lijkt een nationale stoordag op 10 april van dit jaar niet aan de orde. Er zijn niet de minste aanwijzingen vanuit het milieu.

En zeggen dat de stoordag ooit begon met een oproep tot storen van de VRT-zenders en dat op een forum ... Het werd die dag een onvergetelijke dag met een kat en muis spelletje tussen BIPT en stoorders. Pure radionostalgie.

KG-redactie

Dinsdag 30 Maart 2004

 
©2002 Koen Godderis