Radio 936 dient klacht in bij parket

Aanstaande maandag 29 maart wordt door Koen Godderis namens de VZW Radio 1FM (project radio 936) ten gronde klacht neergelegd tegen de VZW Sympatiek (project Radio Contact) bij het parket.

Koen Godderis, voorzitter van de VZW Radio 1FM en statutair belast met de volledig voorbereiding en behandeling van het dossier radio 936, is van mening dat de VZW Radio 1FM het besluit van de Raad van State niet wenst af te wachten, maar meteen wil overgaan tot vraag om een gerechtelijk onderzoek te starten naar de mogelijke fraude (valsheid in geschrifte) gepleegd in het radio-dossier van de VZW Sympatiek. Daarbovenop komt er een klacht m.b.t. de mogelijke fraude bij de overheid. Hieronder wordt verstaan: het kabinet Marino Keulen, de administratie media en als voorbereidende overheidsinstantie het VCM.

Het parket wordt belast een onderzoek te doen naar de eventuele wanpraktijken gepleegd door de overheid inzake het erkennen van lokale radio's. De VZW Radio 1FM heeft diverse aanwijzingen dat de erkenningen van de lokale radio's op een niet correcte manier werden toegekend. Zo is er sprake van een verborgen agenda waarbij bepaalde partijen, en dat nog voor de evaluaties plaats vonden, van een erkenning dienden of 'moesten' voorzien worden. Niet alleen de VZW Radio 1FM reageert, maar diverse andere benadeelden troffen al de nodige maatregelen. Bij de Raad van State alleen al liggen momenteel 17 dossiers ter onderzoek.

Politiek wordt eveneens met ongeloof op meerdere dubieuze beslissingen gereageerd. Diverse interpellaties (o.a. 9 maart 2004 p.15 t.e.m. p.25) van oppositie versus coalitie onderstrepen dit gegeven.

Persbericht radio 936

Zaterdag 27 Maart 2004

 
©2002 Koen Godderis