Artikel Nieuwsblad van 20-3-2004

Vandaag zaterdag 20 maart verscheen opnieuw een uitgebreid artikel in het Nieuwsblad.

Aan het artikel te zien, was men ook van het Nieuwsblad vrijdag aanwezig op de zitting te Veurne, meer bepaald de rechtbank van eerste aanleg. Persoonlijk vind ik het een uitstekend artikel omdat het de échte waarheid heel erg benadert. Ik zeg wel 'benadert' ...

Kort samengevat: "Mediaminister Marino Keulen pikt mijn kritiek op z'n mediabeleid niet dus gaat hij dan maar op de man spelen. Heel flauw!"


TITEL NIEUWSBLAD:

"Mediaminister Marino Keulen wil eigen naam terug"

- 20/03/2004

Minister van Media, Wonen en Sport Marino Keulen begon gisteren voor de zesde kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Veurne een proces tegen Koen Godderis uit Kortemark. Keulen neemt het niet dat Godderis de domeinnaamwww.marinokeulen.be in de wacht sleepte. De radiomaker en uitbater van een boetiek in de Stationsstraat in Kortemark zegt dat hij van Mari Noke Ulen een modemerk wilde maken, maar wordt door Keulen verweten dat hij gewoon wraak wil nemen omdat zijn radiostations geen zendvergunning kregen.

De zaak voor de Veurnse rechtbank werd gisteren meteen uitgesteld naar de zitting van vrijdag 2 april, waar de Antwerpse advocaat Peter Engels uitgebreid voor minister Keulen wil pleiten tegen Toon Vancoillie, de Kortemarkse raadsman van zakenman Koen Godderis.

Godderis had de naam van zijn websitewww.marinokeulen.be al op 14 januari geregistreerd. Naar eigen zeggen heeft de naam niks te zien met de mediaminister, maar wel de verplichte samenvoeging van Mari Noke Ulen. ,,Tijdens een vakantie, lang geleden, was Noke Ulen een verzonnen naam voor een mooi meisje en tijdens die vakantie leerde ik Marie kennen. Mari Noka Ulen, werd de naam voor een nieuwe modelijn en boetiek in Kortemark. Dat is alles,'' beweert Godderis.

Maar Mari Noke Ulen is niet bruikbaar op het worldwide web, waar geen spaties toegelaten zijn. Dus schreef Godderis de drie woorden aan mekaar en kocht de webstekwww.marinokeulen.be. Minister Marino Keulen neemt dat niet. ,,De minister wil niet dat zijn naam wordt gebruikt voor commerciële doeleinden,'' stelt woordvoerster Mila Bourjal. De minister heeft de webstekwww.marinokeulen.com, en dat is volgens het kabinet erg verwarrend.

Zendvergunning

In de wandelgangen van het gerechtsgebouw van Veurne luidt het dat Keulen de kritiek van Godderis op de toekenning van de radiolicenties niet neemt. Godderis vroeg in september 2003 een zendvergunning aan voor zijn project Radio 936, die het hele noorden van West-Vlaanderen diende te bestrijken. Maar de frequentie werd aan concurrent Radio Contact toegewezen. De klacht van Godderis daarrond gaat straks naar de Raad van State.

Wordt op 2 april vervolgd. De raadslieden hopen voordien nog een minnelijk akkoord te bereiken.

Yvan NAESEN

Nieuws: online versie Nieuwsblad.be en krantenartikel Nieuwsblad

Eerder verschenen: De Weekbode, Het Belang van Limburg en WTV + Focus-TV

Mediakranten: Radiovisie.be 1, Radiovisie.be 2, Radiovisie.be 3, Radiovisie.be 4 en Iradio.be



COMMENTAAR KOEN G.:

Het Nieuwsblad schrijft: In de wandelgangen luidt het ....

Yep, ze mogen eens de zaken van een andere kant gaan bekijken.

De zaken zijn heel eenvoudig. Ik vind dat ik terecht reden heb tot klagen aangaande de lokale licenties en doe dat geargumenteerd.

Als de minister daar niet tegen kan, tja, dan is dat niet mijn probleem hé, maar zijn probleem.

Dat hij nu met dat domein een stok heeft gevonden om mee te slaan is gewoon compleet ondermaats. Een minister onwaardig.

Een stok die er overigens helemaal niet is. Het betreft een domein eigendom van de zaak Sport & Wear en an sich hoeft dat helemaal niet afgestaan te worden daar het voor commerciële doeleinden dient en het product op zich niks met de mediaminister te maken heeft.

Kan ik er aan doen dat je op het net geen spaties mag laten www.mari noke ulen.be ????

Maar 't is al goed! De man zal anders eeuwig blijven doorgaan en daar heb ik al van het eerste moment geen zin in gehad.

Ik wil me kunnen concentreren op de verdediging van m'n sterk West-Vlaams LOKAAL radioproject dat onterecht als verliezer uit de bus kwam. De licentie ging naar een landelijk station, m.n. Radio Contact dat verdorie (naast Q-music, 4FM, de 5 VRT-radionetten, etc ...) een 25ste zender uit Brussel wordt voor West-Vlaanderen. Hier zitten we in West-Vlaanderen echt niet op te wachten!!! Valt trouwens af te leiden aan het ingediende dossier van de VZW Sympatiek (radio Contact) dat men geen enkele lokale geloofwaardigheid kan voorleggen. Die VZW betreft trouwens de laatste jaren een 24/24 uur satelliet zender zonder enige lokale binding. Zoals zoveel radio Contact-zenders of Contact 2-zenders ... En het is pure nonsense om Radio Contact als ketenradio te bestempelen. Gezien hun 24/24 satelliet-signaal is het gewoon een landelijk station, maar op lokale antennes. Tot grote woede van de lokale sector zelf! Zij gebruiken de helft van de lokale antennes om puur landelijke radio te maken.

Marino Keulen is blijkbaar vergeten dat het hier over LOKALE RADIO gaat en geen LANDELIJKE RADIO. Lokale radio heeft een lokaal gemeenschapsnut en dat vind ik zeker niet terug in een station als radio Contact.

Minstens 6 valse namen op 11 lokale medewerkers en een "foefelbegroting" (om de woorden van Dhr Carl Decaluwé te gebruiken tijdens een interpellatie in het parlement) van 25000 euro. Terwijl de minimuminvesteringskost voor de frequentie 93,6FM te Egem minstens 125 000 euro bedraagt en je zal dan nog niet te veel moeten bougeren. Leg dat maar eens uit aan iemand met gezond verstand. Dat je dus met een groepje dat ondertussen werd herleid tot maximum 5 lokale medewerkers (want van die 5 zijn er ongetwijfeld nog mensen die niet eens op de hoogte zijn dat ze in dat dossier zitten) en met een begroting van 25 000 euro een station met een West-Vlaamse dekking moet runnen. Leg dat eens in godsnaam aan iemand uit!!!!!!!

We gaan ons niet zomaar gewonnen geven hoor, gerechtigheid zal geschieden!!! Temeer er gefoefeld werd in dat winnende dossier.

Dossier ligt ondertussen bij de Raad van State en maandag ligt ook dat dossier ter onderzoek bij het parket. We gaan er niet mee lachen. Dat dossier is veel te belangrijk voor mij en de collega's. (Zo'n 30 à 35 andere lokale radiomakers, voornamelijk West-Vlamingen uit alle uithoeken van de provincie)

't Wordt tijd dat Mediaminister Marino Keulen kleur bekent, want de man weet nu al weken wat hier aan de hand is maar doet alsof z'n neus bloedt. De man heeft blijkbaar veel te verbergen, zoveel is duidelijk! Aangezien hij niet wil plooien, was de Raad van State en het Parket het laatste wat ons restte. We hadden het van radio 936 (VZW Radio 1FM) liever niet gedaan, maar de mediaminister vraagt er om.

Overigens kwamen ondertussen al minstens 16 aparte dossiers aan bij de Raad van State van andere protesterende radiostations in Vlaanderen. Zoals daar zijn Radio Utopia Tremelo, RGR Leuven, Multimix Brussel, een niet nader genoemd station uit Kortrijk, ABC Lokeren, Topradio 77 ST-Niklaas, Goldenflash Westerlo, etc ...

Koen

Bron: Het Nieuwsblad

Zaterdag 20 Maart 2004

 
©2002 Koen Godderis