Computercriminaliteit vrij hoog

Heb dit bericht overgenomen uit be.radio.

Hallo,

vorig jaar is m'n messenger gekraakt, hierbij verschenen diverse gevoelige privé-gesprekken op een website.

Nu blijkt dat er sinds een paar weken opnieuw iemand op m'n computer bezig is. Moet ook weer via een programmaatje gaan.

Hacking?

Er is gevoelige informatie over een vergadering van radio 936 bij anderen terecht gekomen, ergens vorige week. Toen dacht ik dat het om een ongelukje ging. Nu blijkt dat er nog gevoeliger informatie naar m'n advocaat terecht is gekomen bij een paar mensen uit m'n mailbestand ... waaronder vermoedelijk een paar journalisten aangezien ik al iemand aan de telefoon had. Ik zei dat het vertrouwelijk was, maar dat kon de man niet deren en zei dat hij het absoluut in de krant wilde. En ook dat het moeilijk uit de pers te houden was ... goe bezig! Het is voor mij duidelijk dat de (criminele) schade die mij op alle vlakken toegebracht wordt mij ertoe heeft doen besluiten hier nooit meer te komen. Ook de tijd die je ermee verliest is enorm. Bij deze is dit dus het afscheid van mij in be.radio Zal nu maar m'n computer volledig formatteren, de norton er opnieuw opzetten. Mijn conclusie is duidelijk: niet-gemodereerde forums werken niet! Of het vrijgeven van je gegevens zoals e-mailadres op het net is zeer gevaarlijk.

Dit is werkelijk de druppel die de emmer deed overlopen.

Met vriendelijke groeten,
Koen Godderis

Zo dit was m'n bericht dat ik schreef in be.radio.

Door geen nieuwsberichten meer te posten hoop ik van geen last meer te krijgen met personen die het niet zo nauw nemen met de bestaande computercriminaliteit.Een tijdje geleden werd ik eveneens door Skynet op de vingers getikt als zou ik duizenden mails spam versturen. Ik kon werkelijk m'n oren niet geloven toen ik dat hoorde. Er zit nochtans voldoende beveiliging op de PC ... Maar via allerhande truukjes blijkt het toch te kunnen om binnen te gaan door één of andere list.

Aangezien m'n PC een hele dag aanligt is de kans uiteraard groter om dergelijke zaken mee te maken, maar het probleem is: ik heb 'm de hele dag nodig.

Koen Godderis

Dinsdag 09 Maart 2004

 
©2002 Koen Godderis