J-L Dehaene in groot gelijk over de nachtvluchten

Hoe lossen we de lawaaihinder boven de noordrand van Brussel op? Groot gelijk op Radio1 wil uw mening horen, wat zijn uw voorstellen om het probleem op te lossen?

Strengere normen en géén nachtvluchten meer? En de werkgelegenheid dan? Brussel laten delen in de lasten, als het ook de lusten mag krijgen? Is het voldoende om de lawaaierigste vliegtuigen te bannen? Hoe geven we de mensen weer een gezonde nachtrust?

Sinds het najaar worden meer en meer vluchten boven de noordrand van Brussel geconcentreerd. Een gevolg van het luchthavenakkoord dat minister Durant drie jaar geleden heeft gesloten. Veelvuldig protest van de bewoners heeft de politici wakker gemaakt en met de verkiezingen in zicht hebben alle partijen zich uitgesproken over de lawaaihinder van Zaventem.

De politici hanteren een waanzinnige logica als ze kiezen voor één corridor voor àlle vluchten, vinden twee artsen uit de noordrand. Volgende week volgt overleg tussen de verschillende regeringen. In Groot gelijk kunt u nu al discussiëren met de burgemeester van Vilvoorde, Jean-Luc Dehaene.

Help de politici en laat de mensen weer slapen. Bel zaterdag tussen twaalf en één naar 070/344.030 of mail nu al naar grootgelijk@radio1.be en zet het telefoonnummer erbij waar we u zaterdag kunnen bereiken.

Groot gelijk, zaterdag 18 januari, van 12 tot 13 uur op Radio 1 Presentatie & productie: Geertje De Ceuleneer info: 02-741 54 72 grootgelijk@radio1.be

KG-redactie

bron: VRT-persdienst

Vrijdag 17 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis