Koen's weekboek 05-10-2005

Dag surferkes,

al een tijdje geleden dat hier iets nieuws verscheen ...

'k Weet het, maar 'k heb het dan ook druk op alle vlakken. Het is in één klap herfst geworden en dat is voor mij op professioneel vlak nogal hectisch. De omschakeling van zomer naar herfst heb ik eigenlijk nog nooit zo bruusk geweten, maar het is dan ook lang warm gebleven. Vandaar een afbeelding met rooie paddestoelen. Lief hé! I know, doet me denken aan de tijd dat ik klein was en in het bos ging wandelen. Heerlijke tijd. En over de zomer van 2005? Laat maar zitten, een echte kl*tezomer was het. Maar na regen komt zonneschijn zegt men wel eens.

Iets anders, heb me uiteindelijk een kodakske moeten aanschaffen voor professionele doeleinden. Niet om professionele foto's mee te maken, maar 'k heb het nodig voor de zaak vandaar. De Pentax Optio 60 is nog maar pas uit. En het toestel heeft toch wel tamelijk veel te bieden voor zijn prijs. Heb het toestel al een paar keer getest en heeft een goeie prijs-kwaliteit verhouding. Je dient wel nog een sd-geheugenkaart voor in je toestel aan te kopen als je een beetje geheugen wil om je foto's te kunnen opslaan. Ik had vroeger toen ik te Brussel aan het Rits zat een F50 van Nikon, die staat ergens (kijk bij 1994) op de geschiedenis van de Nikon fototoestellen. Intussen is er dik 10 jaar later een digitale opvolger, de Nikon D50.

Hier een foto, afgelopen maandag genomen aan zee. Als je op de foto klikt, krijg je een grotere versie. Je kunt zelf constateren dat dat toestel vrij goed presteert. Is dan ook een 6 megapixel die Pentax optio 60. Schijnt dat ik op de foto rust uitstraal en dat is ook zo. Ik ben (eindelijk) tot rust gekomen. Zeg maar een gelukkig iemand die tevreden is met de dingen die hij heeft en beleeft. Sommige mensen zijn nooit tevreden, maar hoe kan je dan gelukkig zijn? En véél relativeren ...



Maar niet alleen foto's kan je er mee nemen, ook opnames kan je er mee maken. Zoals ik hier (mirror) eventjes heb gedaan. (Een half minuutje geduld alvorens de opname te kunnen bekijken.) Is ergens van vorige week woensdag toen er voetbal was, Champions League. 'k Weet het, 't is nogal rommelig, maar het zij zo. Deze foto is een week later genomen. Merk het verschil. Er is namelijk nu eenmaal iemand die die onderleggertjes op tafel niet zo weet te waarderen. (lol)

Ik ga hier snel ophoepelen en in bed kruipen. Heb nog veel te doen. Aan jullie het beste. Goeie gezondheid en de leute!

Item: Koen's vette schijf voor deze week klinkt weer lekker disco. Ik blijf het in elk geval een lekker kipje vinden. Of was het een kangoooroootje? (down under ...)

Koen Godderis

Woensdag 05 Oktober 2005

 
©2002 Koen Godderis