Koen's weekboek 19-09-2005

Dag,

goeiemorgen goeiemorgen, goeiedag. Het is maandagmorgen. Lekker geslapen en vandaag zoals elke maandag een dagje vrij.

Er is een tijd geweest dat ik geen minuut voor mezelf vrij maakte om te rusten, maar als je beseft dat je hierdoor ferm met je gezondheid aan het spelen bent, kom je al gauw tot de conclusie dat ieder mens "rust" nodig heeft in zijn of haar leven. Meer nog "moet" rusten.

Niet alleen rusten moet een mens van tijd tot tijd, maar ook de zinnen verzetten. Wandeling maken, sporten en meer van dat soort zaken. Kortom, genieten van het leven, want voor je het weet, heb je niets anders gedaan dan gewerkt en is het leven zo voorbij. Het is een kwestie van een goed evenwicht te vinden tussen werk en ontspanning. Ik denk te mogen stellen dat ik dat zo langzaam aan gevonden heb.

Ben zondagmorgen eens zelf om de broodjes geweest bij de bakker hier een eindje verderop . En pakte de zondagskrant mee. Altijd leuk om bij het ontbijt zo'n krantje door te nemen. Wat me daarbij meteen opviel was een foto van 3 leuke meisjes met een stevige pint in de handen. Ha ja, het had alles te maken met de oktoberfeesten in Munchen, Duitsland. Zaterdag zijn ze er mee begonnen. En het eindigt pas op 3 oktober. Wat anders dan de Gentse feesten. (lol)

En geef toe wie wil nu eens niet een stevig pintje drinken in goed gezelschap? Amai, dat blondje heeft niet aleen een schoon kopke, maar ook een schoon "koppelke". (lol) Doet me meteen goesting krijgen ... euh ... om nog eens naar Munchen te gaan. Ja, "nog eens", want ben daar een 5-tal jaar geleden al eens op bezoek geweest. Vliegtuigje geboekt en voor een weekendje Munchen. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om dat ook eens te doen. Muchen straalt echt veel gezelligheid uit. Heel veel leuke caféetjes en restaurants. Waar je meestal van die typische Duitse stoemp kunt eten. Worst, puree en kool.

Ah, het geluk zit 'm in de kleine dingen zegt men altijd. En daar kan ik me volledig in vinden. Pintje drinken, lachen, leuke babbel, een beetje arbeidsvreugde, goede gezondheid, een stabiele partner, etc ... meer heeft een mens niet nodig. En al wat hij of zij meer heeft, zijn toch alleen maar meer kopzorgen die je geluk en rust in de weg staan.

Allez, tot in Munchen dan maar?

Koen's vette schijf voor deze week is dan ook toepasselijk. Lekker veel ambi.

Koen Godderis

Maandag 19 September 2005

 
©2002 Koen Godderis