Monopolie Banksys doorbroken

Eindelijk doorbroken! ... Veel winkeliers en handelaars zullen opgelucht ademhalen nu men weet dat er een tweede speler op de markt van het electronisch betalen komt. Banksys was sinds jaren heer en meester en bepaalde zelf 'de veel te hoge prijzen'. Toch wel een vreemde manier van werken binnen een vrije markteconomie.

Niet alleen de winkeliers maar ook Unizo zal meer dan tevreden zijn. Na lang ruziƫn met Banksys kwam er onlangs een huur- en tariefverlaging voor de handelaars. Deze tarieven lagen aanvankelijk schandalig hoog. Na heel veel getouwtrek werd dat gewoon 'hoog'.

Als je weet dat banksys de enige aanbieder was inzake het electronisch betalen dan spreekt het voor zich dat zij ook zelf het bedrag van innen bepaalden.

De tweede speler wordt de Franse Thales-groep die resoluut de aanval op het monopolie zal inzetten. Men wil er 30% van de markt en dat zal dus moeten gaan via extra-voordelige tarieven. Het spreekt voor zich dat anders niemand zal 'verhuizen'. Met de Thales-terminal zal je ook met Bancontact en Visa kunnen betalen. Voor de klant zal het dus weinig uitmaken. Voor de handelaar echter wel ...

KG-redactie

Woensdag 25 Februari 2004

 
©2002 Koen Godderis