Nieuwe eigenaar voor mediapark in Hilversum (NL)

Vastgoedontwikkelaar TCN Property Projects uit Nieuwegein wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van het mediapark in Hilversum. Omroepproductiebedrijf NOB heeft op hoofdlijnen overeenstemming met TCN bereikt.

'Er moet nog wat worden uit onderhandeld', aldus TCN-woordvoerder Clé van Beurden. De verwachting is dat de transactie in maart kan worden afgerond. NOB en TCN zwijgen over het bedrag dat het bijna dertig hectare grote park met zijn 150.000 vierkante meter kantoren, studiofaciliteiten en elektronische infrastructuur moet opbrengen. Fred de Vries (NOB): ,,Het bedrag van 150 miljoen euro, dat wordt genoemd, klopt niet. Dat kan ik wel zeggen."

In het kader van een ingrijpende herstructurering besloot het NOB afgelopen zomer om zich te concentreren op zijn hoofdactiviteit. Dat betekende dat het eigendom en beheer van het mediapark moesten worden afgestoten. Enkele maanden geleden werd al een aantal gebouwen op het complex verkocht aan de Publieke Omroep en de NOS Radio en Televisie. Ook het Nederlands Audiovisueel Archief, dat op het complex komt te staan, valt buiten de overeenkomst. Na de verkoop wordt het NOB, eigendom van de staat, huurder van de studio's, kantoren en werkruimten.

TCN, ook eigenaar van het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en het Mode Centrum in Almere, bleef over na een selectieprocedure. De visie van het bedrijf was daarbij doorslaggevend. Van Beurden: ,,Wij willen het mediapark niet opsplitsen maar als geheel in tact houden. Wij hanteren een thematisch beheer van vastgoed.

Over de toekomst kan Van Beurden nog geen uitspraken doen. ,,Er is uitbreiding mogelijk volgens het Masterplan Mediapark. Maar het is nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Behalve dat de bereikbaarheid daar een belangrijke rol in speelt."

Erik Creugers

Vrijdag 17 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis