Doodsoorzaak Maurice Gibb na autopsie bekend

Autopsie heeft uitgewezen dat de darmen en dan vooral de dunne darm van Maurice Gibb verdraaid lagen en dat dit de bloedsomloop zodanig beperkte met een hartaanval tot gevolg, dat meldt CBSnews donderdagavond (vrijdag onze tijd).

Een dokter van het bewuste Mount Sinai ziekenhuis in Miami Beach waar de Bee Gee overleed noemde het een doodsoorzaak eigen aan een welbepaald persoon. Zo zou de Bee Gee zelfs zonder opname een hartaanval hebben gekregen omdat hij nu eenmaal met deze afwijking aan de darmen geboren was. 'Zelfs al had men dit vooraf geweten, was het moeilijk geweest Maurice Gibb van de dood te redden', aldus Dr. Bruce Hyma.

Of de 2 overgebleven Bee Gees zich met deze uitleg tevreden zullen stellen, is maar de vraag, want zij hadden ernstige vragen over de gang van zaken net voor de dood van hun broer. Zij meenden dat er mogelijks fouten waren gebeurd tijdens en voor de operatie.

Familie en vrienden hadden woensdag al afscheid genomen van 'de man met de hoed' van de Bee Gees. De Brits-Australische popster, die zondag overleed, werd begraven in zijn woonplaats Miami Beach.

Volgens een vriendin van de familie was het een sobere plechtigheid, zonder muziek, met veel stilte en emotionele toespraken. Onder de rouwenden waren de vrouw van Maurice, Yvonne, zijn kinderen Adam en Samantha en zijn tweelingbroer Robin. Oudere broer Barry zou niet bij de herdenking aanwezig zijn geweest. Volgens Britse media was hij te overstuur om naar te begrafenis te komen.

KG-redactie

Vrijdag 17 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis