Koen's weekboek 15-02-2004

't Is weer voorbij die mooie euh ... vakantie. Ze heeft zoals elk jaar dat het geval is precies 2 weken geduurd. M'n vakantie gaat telkens op 1 februari in en eindigt met valentijn. Het is ook de periode de het het kalmst is in m'n activiteiten. Vandaar de periode om het wat rustiger aan te doen. Om niet te zeggen ... 'heel weinig te doen'. Een mens moet er eens een keertje uit, niet waar?

Valentijn! Ja ja, Valentijn, dag van de tortelduifjes. Wat kon ik zaterdag m'n vriendin aanbieden? Een flesje parfum? Bloemen? Beertje? Nee, gewoon lekker gezellig eten. En waarom niet in Brugge? Ja, dat was de culinaire plek waar het Valentijnsdiner zou doorgaan. Ik maakte nog wat grapjes in de wagen in de aard van dat ik Agnes een frietje zou aanbieden met een boulet of een frikandel aan een frietkraam net voor de Halletoren op de markt te Brugge. Een beetje plagen, je kent dat wel. Allez, een frietje met een frikandel aan dat frietkraam op Valentijn, was dat niet romantisch? Hèhè ... Voor de zekerheid toch maar een lekker restaurantje uitgezocht. Er was echter 1 probleem! Alles bezet. Maar na lang zoeken toch iets in het centrum gevonden. Restaurant de Beurze Markt 22.

Nog maar aangekomen, had ik zoiets van: hier klopt iets niet. Er zat niemand te eten, maar al gauw werd de ene na de andere tafel bediend. We moesten ergens juist toegekomen zijn waar ook de andere mensen nog niet veel voor ons waren binnengekomen. De keuze ging uit naar mosselen. Ik had daar wel zin in, hoewel we eigenlijk van plan waren Italiaans te eten. Zoals eerder verteld: alles in Brugge overvol, dus was die Italiaan voor een volgende keer. Na eerst een voorgerechtje te hebben gekregen, waren er de mossels en om af te sluiten was er ijscreem. Niet echt heel erg uitgebreid, maar het was wel lekker. Die uitgebreide menu hadden we met kerst al eens gehad. Toen zijn we heel uitgebreid gaan eten. Niet dat we dat zoveel doen, maar het gebeurt wel eens en is erg gezellig zo met z'n tweetjes. Nadien zouden we in Brugge nog iets drinken, maar er was overal weinig plaats. Dit deed ons besluiten om gezellig iets te drinken waar ik en m'n vriendin wel meer gaan en dat is Frederiksborg te Knokke.

De avond eindigde evenwel een beetje in mineur, want ik was nogal boos omdat ik opeens aan het begin van de Lippenslaan op de terugweg in het verkeerde vak arriveerde en dus niet voor de lichten stond, maar er naast. Daar kan je dus mee lachen, maar ik was bijzonder geschrokken. Ik stond te wachten voor de lichten ... die er dus niet stonden. Dan maar als de bliksem m'n kar gekeerd. Uiteraard vergezeld van een salvo enkel bestaande uit gevloek. Verder een mooie avond gehad als afsluiter van de vakantie. Ik hoop dat jullie ook een mooi Valentijn hadden.

Het leven kan vanaf nu weer z'n normale gangetje gaan ...

Koen Godderis

Maandag 16 Februari 2004

 
©2002 Koen Godderis