4FM'ers beginnen TV-zender    

Het regent de laatste tijd nieuwe Vlaamse TV-zenders en nog meer TV-initiatieven. Eén van die vele nieuwe initiatieven is deze van Wim Weetjens en Stefan Ackermans, allebei ex-4FM.

Er beweegt wat in TV-land!

Zo is er het nieuwe VijfTV dat enige tijd geleden als kleine zusje van VT4 haar plaatsje op de kabel innam met een gemiddeld marktaandeel van 2,5%. VijfTV profileert zich als echte vrouwenzender. Voor SBS (Moederbedrijf van VT4 en VijfTV) is dit echter geen eindpunt, want nog dit jaar wil men starten met 2 digitale TV-zenders.

De VMMa heeft dan weer z'n pijlen gericht op Canal+. Hiermee wil de VMMa de markt bespelen van de betaaltelevisie. Hoewel de overname van Overheidswege nog dient goedgekeurd te worden.

Ook mogen we misschien nog één en ander verwachten van TV2000. Het project van Roland Lommé en Carlo Gepts. Beiden respectievelijk ex-VTM en ex-VT4. Dat zal dan wel voor 30 juni moeten gebeuren, want anders wordt door toedoen van het VCM de zendlicentie ingetrokken.

En alsof dat nog niet voldoende was zijn er nu de TV-plannen van Stefan Ackermans en Wim Weetjes. Wat? Wie? Hoe? Dat blijft voorlopig nog een raadsel. Men heeft in elk geval een zendlicentie aangevraagd bij het VCM.

Nieuws: Het Nieuwsbad

KG-redactie

Zaterdag 12 Maart 2005

 
©2002 Koen Godderis