Heisa rond lokale radio-uitreikingen

Het is nu zo goed als zeker dat de lokale radio's die een vergunning op 19 december 2003 uitgereikt kregen en dat voor 9 jaar hun vergunning in het voorjaar van 2004 NIET bekrachtigd zullen zien. Reden hiervoor zijn diverse procedurefouten gemaakt tijdens de erkenningsronde.

De procedurefouten hebben betrekking tot het erkennen van dossiers waar bepaalde vitale elementen in ontbreken. Het onrechtmatig naamgebruik in dossiers van mensen die nu schriftelijk hiertegen protesteren en niet opgezet zijn met deze 'valsheid in geschrifte'. En het quoteren van de dossiers waarbij geen enkele logica terug te vinden is. Integendeel veel tegenstrijdigheden vallen in de quoteringen te bespeuren en dat over gans Vlaanderen.

Al deze zaken zullen de komende weken bij de Raad van State aangeklaagd worden en dat door diverse stations verspreid over heel Vlaanderen. In geval de Raad van State correct de zaken behandelt, zullen in veel plaatsen opnieuw erkenningsrondes uitgeschreven moeten worden. Het is echter ook niet uitgesloten dat wanneer er te veel klachten met gegronde argumenten bij de Raad van State binnenkomen (wat er naar uitziet) dat men voor een volledige vernietiging van de ganse erkenningsronde staat. Alles dient dan na de verkiezingen opnieuw overgedaan te worden.

Details kunnen we hier niet vrijgeven, maar dat het zaakje meer dan stinkt is nu al overduidelijk.

Erkenningen lokale radiozenders: vlaanderen.be in html

KG-redactie

Woensdag 04 Februari 2004

 
©2002 Koen Godderis