Koen's weekboek 20 sept 2004

Hallo,

het is maandag. Zoals gewoonlijks schrijf ik m'n weekboek op m'n 'zogezegd' vrije dag. Maar ik maak steeds gebruik van m'n vrije dag om rustig door te werken aan alles en nog wat. Ik ben niet echt iemand die uren aan een stuk met hetzelfde kan bezig zijn, want ik heb variatie nodig en hetgeen ik nu doe is perfect. Diverse zaken gecombineerd met mekaar rekening houdende waar de prioriteiten liggen.

Afgelopen week was zo een beetje een overgangsweek tussen zomer en winter. Tussen zogenaamd de vakantieperiode waarbij de winkel de meeste tijd opeiste en de periode waarbij ook weer verder wordt gewerkt aan het dossier 'radio'. Uit vrij onverwachte hoek heb ik respons gekregen van iemand van de VLD die zich achter m'n dossier wil scharen. Naast mensen van het Vlaams Blok en CD&V. Wie dat van de VLD is hou ik uiteraard voor m'n eigen. Zo achterlijk ben ik nu ook weer niet, want er lezen hier elke dag mensen uit politieke hoek mee die dat niet moeten weten.

Tot nu toe is er slechts één iemand geweest die daadwerkelijk iets voor ons betekend heeft en dat is Carl Decaluwé van de CD&V. Hij heeft op een correcte manier de zaken aangekaart zoals ze zijn. Dat kan je afleiden uit diverse interpellaties ten aanzien van de toenmalige mediaminister Marino Keulen. Er zijn daar dus geen geheimen aan, deze aanklachten kan je HIER lezen in PDF-formaat vanaf pagina 15. Hieruit blijkt dat die Marino Keulen niet moet afkomen met het feit dat hij niet op de hoogte is van ons dossier. Hij heeft zelfs de documenten overhandigd gekregen.

Ons dossier betreft een aanklacht tegen een VZW (Nieuwsradio Egem) die niet bestond bij aanvraag van de licentie, maar toch werd erkend en een VZW (Sympatiek Egem) die alleszins al met 2 zaken niet in orde was voor toekenning van de erkenning. Alle lokale invulling was vals (daarvan heb ik 5 verklaringen die bij het Parket zitten) en de begroting van 25 000 euro is werkelijk om te lachen. Nu is die VZW Sympatiek (waar radio Contact Egem 93,6FM achter schuil gaat) al 4 maanden in de lucht en brengen ze nog steeds geen 15 uur lokale programmering. Erger nog, het is "integrale" landelijke radio vanuit de studio van Contact in Brussel. Dat betreft al een derde overtreding in dat dossier. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Of die Marino Keulen daarop reageerde? Maar nee, allemaal lekker de doofpot in.

Niet alleen met het lokale dossier ga ik verder, maar ook met het landelijke radiodossier. Eigenlijk vrij toevallig, want een radiocollega heeft nog steeds een rechtszaak lopen tegen de Vlaamse Overheid aangaande de landelijke licenties in een dossier van een niet erkend kandidaat. Dit onder de bevoegdheid van Dirk Van Mechelen. Remember de heisa rond die licenties? Yep, op en top corrupt. Heel dat boeltje stinkt en nog niet redelijk. We kennen niet anders. Een foefelaré van je welste daar bij het VCM en erbuiten.

Wel, met de elementen waarover ik beschik zullen die nu eindelijk toegevoegd worden bij de aanklacht. Zelf was ik niet van plan om naar de rechtbank met m'n informatie te stappen (wegens geen persoonlijk belang), of eventueel later als ik de tijd daar eens voor heb, maar nu is het dus zo dat het meteen via dat dossier bij het gerecht zal terecht komen. De mensen van het gerecht zullen via mij een paar nieuwe pistes krijgen en kunnen zo op deze manier het onderzoek naar de politieke fraude dat intussen geclasseerd werd weer openen en dus verder zetten. Namen die in dat dossier voorkomen zijn onder andere Patrick Dewael, Maurice Develder, Frank Verstraeten, Dirk Van Mechelen, etc ... Verstraeten was trouwens één van m'n informanten, maar dat is slechts ééntje van de vele. Het gerecht heeft een paar mensen niet ondervraagd die over belangrijke informatie beschikken en die zullen dus nu ook ondervraagd worden.

Allemaal vrij complexe dossiers die stinken als de pest. Typisch Vlaanderen. Al eens geweten dat iets zuiver er aan toeging? Ik zie dat nu al jaren gebeuren en met de informatie waarover ik beschik kan ik stellen dat Vlaanderen Italië in het kwadraat is als het op politieke corruptie aankomt. Laat ons hopen dat het met de huidige regering beter wordt. Ze zouden beter eens een controledienst oprichten die politici controleert. Een soort van Comité P, maar dan voor politici. De stal zou nogal in veel gevallen uitgemest moeten worden. Gezien de verkiezingsresultaten pikken de mensen dat allemaal ook niet meer hé.

Tot volgende week.

Koen Godderis

Maandag 20 September 2004

 
©2002 Koen Godderis