Deficom heeft nu 75% van de 4FM-aandelen

Op 8 januari werd door de 4FM groep NV bij het VCM een kapitaalsverhoging aangevraagd van 3.410.472 euro. Deze werd zonder noemenswaardige problemen door het VCM goedgekeurd.

De kapitaalsverhoging kwam er door toedoen van een financiële injectie geplaatst door de groep Deficom. De waalse groep nam niet alleen eind december de aandelen van Think Media over maar werd ook hoofdaandeelhouder. Hierdoor waren de 4 van 4FM niet langer de 'bazen' over de 4FM groep NV.

Samen met de kapitaalsverhoging werd nog eens, en dat voor een tweede keer, een wijziging in de aandeelhoudersstruktuur doorgevoerd. We zien daar dat de aandelen van de 4 tot voor kort nog 49% bedroegen en zij dus elk over 12,5% van de aandelen beschikten met een waarde van 6OOOO euro (2,4 miljoen BEF) kapitaal.

Wat blijkt na de kapitaalsverhoging? Deficom heef nu een ontzettend grote greep over het station gekregen, want Deficom heeft binnen 4FM meer aandelen opgeëist in ruil voor de geplaatste kapitaalsverhoging. Deficom komt van 51% en gaat nu naar 3/4 van de aandelen, nl. 75%. De 4 van 4FM hebben dus op bestuurlijk vlak zo goed als niks meer te zeggen over het station met elk zo'n 6% van de aandelen.

Je zou kunnnen zeggen 'wat erg'!!! Neen, want in ruil voor het afstaan van het hoofdaandeelhoudersschap ten voordele van Deficom kregen de 4 zo'n 0,25 miljoen euro of 10 miljoen BEF in aandelen (6% elk). Geen slecht compromis zouden wij zo zeggen.

Maar was het niet zo dat de uitreikingen van die licenties een kwestie was van op de Lotto te spelen? De 4 hebben nu eenmaal die licentie gewonnen en het heeft hen sinds kort elk 10 miljoen oude belgische franken opgebracht en dat ongetwijfeld naast een vaste verloning elke maand. Over de slapeloze nachtjes die de 4 de laatste maanden kenden zullen we het maar niet hebben ...

Maar het doek over 4FM is echter nog steeds niet gevallen, want als blijkt dat Think Media door middel van zwart geld 4FM financierde dan dreigt deze zaak nog een verassend staartje te krijgen. En het zit er dik in dat dit wel eens het geval zou kunnen zijn gezien de beschuldigingen aan het adres van de voormailge topman van TM, Maurice De Velder. Wordt ook nu weer vervolgd ... het gerechterlijke liedje 4FM is nog steeds niet over .

KG-redactie

Maandag 13 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis