Radio 538 door AI overgenomen

De internationale investeringsmaatschappij Advent International heeft een belang van bijna 90 procent genomen in Radio 538. Zij heeft het belang gekocht van de grootaandeelhouders Rob Out, Lex Harding en Peter de Jager.

Mede-eigenaar Lex Harding, die sinds een aandelenruil tussen Radio 538 en Sky Radio in maart dit jaar een belang van 32 procent had, zei maandag dat hij 10 procent in de radiozender houdt. Wat de investeringsmaatschappij heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Volgens Teartse Schaper van Advent International, die lid wordt van de raad van commissarissen van Radio 538, is de zender een interessant merk met een sterk commercieel team. De radiozender wil met de nieuwe grootaandeelhouder de programmering verbeteren om het marktaandeel en de advertentie-inkomsten te vergroten.

Harding acht het belangrijk dat Advent International ook kennis van de mediawereld heeft. De maatschappij nam eerder het grootste commerciƫle radiostation van Hongarije over, alsmede twee radiozenders in Polen. In Nederland heeft de onderneming ook enkele investeringen gedaan.

Homepages: radio538, AI.com

KG-redactie

Dinsdag 23 December 2003

 
©2002 Koen Godderis