Koen's weekboek 21-12-2003

Beste,

zoals je kunt zien, zijn door aanhoudende problemen met een server de gegevens van een 3-tal dagen ver gewist. Hiervoor mijn excuses in naam van de hoster.

Koen

(Koen is plots zwaar ziek en ligt sinds gisteravond beweegloos in bed. Red. 22-12-2003)

Hallo,

het gaat ondertussen al iets beter, maar wat is beter? Het is net goed om uit bed te komen en hier de mails te controleren. Diverse telefoontjes heb ik niet beantwoord, ook leveringen van leveranciers moeten maar wachten tot morgen, ... en toch heb ik hier nog een stapel post en werk liggen die absoluut tegen vanavond af moet zijn. Ziek of niet, het is hier altijd werken tegen een deadline en dat maakt je nog zieker. En 1 dag niet met je zakens bezig zijn, betekent een domper op de motor van een zaak. Het is gewoon 7/7 dat je daar steeds moet mee bezig zijn. Willen of niet.

Het was vannacht dikke pech en deze ganse voormiddag ook. Compleet levensloos. In grote paniek, want de komende dagen zijn belangrijke dagen en ik kon niet eens uit bed. Ik heb er alles aan gedaan om in m'n kamer een glas water te kunnen nemen. Je kent dat wel, zo'n omgekeerde bidons van 5 liter water. Die vind je hier in meerdere kamers terug. Pfff ... wat is me dat allemaal??? Meestal als ik ziek ben is dat heel kort, maar krachtig. Misschien omdat ik geen tijd heb om ziek te zijn?

Op zoek naar de oorzaak dan maar ... En die is zoals steeds weer niet ver te zoeken:'Te weinig slaap'. Deze keer niet doelbewust, maar m'n project radio 936 kreeg geen licentie. Sommigen beweren dat ik een te grote mond opzet en dat daardoor de vergunning niet werd uitgereikt. Laat me niet lachen. Als ik zie dat Mark Holemans met z'n RGR in Leuven ook van de kaart werd geveegd voor een nieuw project al Emmis dan is dit het mooiste bewijs dat dit alles niks met mijn persoon te maken heeft, maar met slechts één figuur, nl. de mediaminister Marino Keulen zelf. Nu ja voor laatstgenoemde komt loontje nog om z'n boontje. Hij heeft nog een paar maanden te gaan als minister en ik hoop dat hij er ook nog mag van genieten, want dat het daarna gedaan is, staat vast. Hij heeft dan toch een keertje mogen proeven van het ministerschap.

Vorige week heb ik bijna geen oog dicht gedaan. Het project was m'n levenswerk. En NU vrijdag moest het gebeuren. Maar toen kwam dat ontzettend vervelende moment wat niemand verwachtte en dat is dat de licentie voor Egem naar mensen ging van de andere kant van het land die hier lokaal niks te zoeken hebben (ze hadden dat al in het verleden voldoende bewezen) en waar de West-Vlaamse bevolking niets aan heeft. After all kan je gewoon concluderen dat er in plaats van lokale licenties landelijke licenties zijn uitgereikt geweest op de grotere vermogens. Wat ik Marino Keulen kwalijk neem, is dat hij dat dan van vooraf had moeten zeggen. Dossier speelde dus geen rol. De juiste politieke vrienden echter wel.

Vrijdagnacht en ook de nacht daarop heb ik geen oog dicht gedaan. M'n vriendin heeft me elke nacht proberen te troosten door te zeggen dat alles goed zou komen, maar daar ging het niet om. Het komt allemaal wel goed met de licentie, dat is niet het probleem. Maar wat me wel raakt is dat een goedbedoelend, lokaal gebonden, gestructureerd en professioneel project als 936, door en voor West-Vlaanderen gemaakt, compleet werd genegeerd. Ondertussen wordt achter de schermen alles in gereedheid gebracht om de rekening met Marino Keulen te vereffenen. Zo maar een RGR in Leuven en een sterk project als radio 936 negeren dat doe je niet zo maar. Politicus of niet, maar Marino Keulen komt me nog tegen. De komende weken, de komende maanden, ... wie zal het zeggen? Dat hij een punt mag zetten achter z'n politieke loopbaan daar mag hij op rekenen. Hij is een onbekwaam politicus en hoort in één of andere gemeenteraad te zitten, maar niet in het parlement.

Verder rest me alleen nog te zeggen: prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Koen

Zondag 21 December 2003

 
©2002 Koen Godderis