Koen's weekboek 6 mei 2005

Beste lezers,

'k ga meteen een poging ondernemen om het snelste weekboek te schrijven dat sinds de opstart van deze site hier ooit geschreven werd.

Heb meteen al een beetje vals gespeeld. Ik geef toe! Want als je een grote foto neemt, moet je al minder schrijven. En zeggen dat een kleinere ook had gekund. Maar ja ... voor één keer mag het hé. Heb niet veel tijd, want wil direct in mijn bedje kruipen.

Waarom dan nu nog in een haastje wat schrijven? Dat is voor mijn liefste schat waar ik ondertussen sinds deze week een half jaar mee samen ben. Ze vroeg eerder deze week waarom er zo weinig weekboekskes de laatste tijd verschenen. Awel ja, mijn leven bestaat uit meer dan deze site alleen natuurlijk. Maar wil toch ook eventjes iets voor mijn cherie doen. Omdat ze altijd zo braaf en lief is. Bij deze.

Heb ik dat al verteld over die uitspraak van het Vlaams Commissariaat (rechtbank) voor de Media? Awel, even verduidelijken. Ik ben dus voorzitter van de VZW Radio 1FM en de figuur achter het dossier van radio 936. Ben daar statutair door de Raad van Bestuur voor bevoegd. Misschien heb je daar wel meer van gehoord in de media, maar met die lokale radio-erkenningen onder de bevoegheid van ex-mediaminister Marino Keulen is flink wat verkeerd gelopen. Valse dossiers die werden erkend, échte lokale radio's die na 20 jaar van bestaan moesten stoppen en meer van die gekke toestanden. Ik was zeer aangeslagen toen we ten onrechte geen licentie kregen voor de 93,6FM vanuit Egem (blijkt ook uit dit interview* kort na de erkenningen), maar vecht al hele tijd terug om misschien toch nog te krijgen waar we recht op hebben. Op 26 november 2004 was er een hoorzitting bij het VCM. Om uiteindelijk een beslissing te zien op 18 maart 2005. Het desbetreffende station werd gesanctioneerd voor diverse inbreuken. Maar waren de erkenningen iets deftiger verlopen, zouden we nu de licentie hebben en niet diegenen die een vals dossier hebben ingestuurd. Ben daarvoor ook naar de Raad van State geweest, maar wegens een kleine procedurefout is de zaak nooit ten gronde onderzocht. Verder ook klacht ingediend bij het Parket voor valsheid in geschrifte, maar zonder gevolg. Laat duidelijk zijn dat ik er niet meer mee lach. Heel die santeboetiek vertrekt in 2006 naar Europa. Het Parket moet voor mij die mannen verantwoordelijk voor dat vals dossier (over heel Vlaanderen: valse dossiers!) niet vervolgen hé, maar ik ga dat wel allemaal netjes in 2006 rapporteren aan Europa. Maakt de bewijslast en argumenten des te groter om onze benadeling en desnoods geleden schade aan te tonen. Normaliter zullen nog een pak andere radiozenders zich aan mijn klacht toevoegen.

De laatste tijd hebben er mij een paar ten onrechte benadeeld, zowel privaat als professioneel. Er valt mij niets te verwijten. Ik ben gewoon benadeeld, that's all. En wie dat kan bewijzen hoeft niets te vrezen. Maar dat er een paar rare ogen gaan open trekken de komende maanden, wees daar maar zeker van. Ben al die laster en schade ten aanzien van mijn persoon meer dan beu. Zal wel een tijdje duren eer de daders veroordeeld worden, maar intussen zit je er maar mooi mee.

Allez, vooruit met de geit, ondanks alles, altijd optimist blijven!

Ciao, tot een volgende.

--

*Interview 14 januari 2004, kort na de uitreikingen van de lokale radiolicenties. Mijn kritiek op alles en nog wat werd later effectief bevestigd. Het betrof een vals dossier waar Marino Keulen van op de hoogte was, maar het vertikt heeft om in te grijpen. Begrijpe wie begrijpe kan ... sommige politici, je moet ze mij niet leren kennen. Je moet eens die verslagen lezen van hoorzittingen in het Vlaams parlement (doc. 1 p.15, doc. 2 p.1). Keulen was dus op de hoogte van heel wat wantoestanden nog voor dat op 27 mei 2004 het nieuwe frequentieplan in voege zou treden. Hij heeft dus de mogelijkheid gehad om één en ander recht te zetten. Of hij dat ook heeft gedaan? Dat had je maar gedacht ...

Op het moment dat het interview werd afgenomen was ik met iets compleet anders bezig (het telefoontje overviel me eigenlijk wel) en wist ik ook nog niet goed naar waar we precies naar toe moesten om te procederen. De verslagenheid en onmacht was op dat moment bij het ganse team zeer groot. Later werd het allemaal al wat duidelijker. Het VCM is de enige rechtbank die oordeelt over valse dossiers. En NIET de Raad van State. Intussen heeft ze al een pak straffen uitgesproken om een beetje een einde te maken aan de chaos in de ether. Maar we zijn daar vet mee. We hebben geen licentie gekregen. Wat Geert Bourgeois aan de foute situatie (die eigenlijk overwegend door Keulen en de VLD werd gecreëerd) zal veranderen, hoor je hier. Interview afgenomen door Radiovisie op 22 april 2005.

Koen Godderis

Vrijdag 06 Mei 2005

 
©2002 Koen Godderis