Spaanse topman voor Endemol

Aat Schouwenaar, voorzitter raad van bestuur Endemol, wordt opgevolgd door de Spanjaard Joaquín Agut Bonfills. Dat heeft het Spaanse telecombedrijf Telefonica beslist en donderdag bekend gemaakt. In de zomer van 2000 verkochten De Mol en zijn partner Joop van den Ende hun bedrijf voor 5,5 miljard euro aan Telefónica.

John De Mol (foto) was tot nog toe steeds de topman achter Endemol, maar in juni nam hij ontlsag als voorzitter van de raad van bestuur om meer tijd vrij te maken voor z'n creatieve talent. John De Mol kocht onlangs nog voor ruim 80 miljoen euro de radiolicentie voor NoordzeeFM. Dat John De Mol door de tegenvallende cijfers van Noordzee en het mislopen van een licentie voor radio 10 gold nu krap bij kas zou zitten, is niet bekend.

Er kwam deze week nog felle kritiek in Nederland van de kant van SBS op de TV-producten van Endemol. Deze zouden ondermaats zijn en veel te weinig kijkers halen naar de hoge kost van de programma's. Eén van die tegenvallende programma's is Sterrenbeurs. Alleen de sterren zelf zouden de uitzendingen volgen en de kijkers, waar het programma in hoofdzaak voor gemaakt is, niet.

KG-redactie

Vrijdag 05 December 2003

 
©2002 Koen Godderis