Heeft Radio 936 licentie nu al op zak?

De VZW radio 1FM, meer bepaald de VZW achter de Radio 936-omroepsorganisatie, kreeg net zoals alle andere lokale kandidaten de lijst van de ontvankelijk verklaarde kandidaten donderdagmorgen in de bus. Voor de lokaliteit Egem waar Radio 936 zich voor kandidaat stelt, en dat specifiek voor de frequentie 93,6FM met een vermogen van 5kWatt, zijn 8 kandidaten.

Radio 936 is verheugd te zien dat er 3 VZW's zijn (radio Sympathiek, radio Tornado en radio Pas Partoe) waar Radio Contact achter schuil gaat en 2 VZW's zijn (Radio Rolarius en Roeselaarse Radio Omroep) waar Roularta achter schuil gaat. Gezien de landelijke intenties en slechte lokale reputatie inzake binding beschouwt radio 936 dan ook de 3 Radio Contact-VZW's niet als een bedreiging. Van het zelfde laken een broek voor de 2 Roularta-VZW's daar Roularta al met Q-music, Mango en straks de provinciale zender oververtegenwoordigd is in West-Vlaanderen. Verder is er nog de VZW Nieuwsradio, maar deze radio heeft als voorkeur de 94,0FM. Enige onbekende is de VZW Halifax uit Blankenberge.

Radio 936 ziet dan ook de toekomst heel rooskleurig temeer alle radio 936-medewerkers vroeger in de regio, in de meeste gevallen zelfs professioneel, actief waren of nog steeds zijn. Voor alle andere VZW's bleef dan ook heel weinig over aan capabele, commerciële en geschikte radiomakers. Er is dan ook geen enkele reden waarom de radio 936-omroepsorganisatie zich ongerust zou maken. Met z'n ontzettend ervaren en getalenteerde content aan personeel, binding met de regio, de afgeronde technische situatie met de VRT en interesse van kapitaalschieters is het dan ook voor andere VZW's moeilijk, zeg maar onmogelijk, om beter te doen. Wij verwachten logischerwijs de licentie asap in de radio 936-bus.

Radio 936 persbericht

Donderdag 23 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis