Radio 3FM wil extra geld voor dj's

Om te voorkomen dat commerciële radiostations populaire dj's van Radio 3FM wegkapen, vraagt de publieke popzender om extra geld. Dat heeft een woordvoerder van Publieke Omroep dinsdag bevestigd.

De raad van bestuur van PO liet dinsdagmiddag in een reactie weten dat zij niet van plan is extra middelen in te zetten voor salarisverhogingen. Behoud van kwalitatief goede dj's voor 3FM is belangrijk, maar volgens de raad zeker niet tot elke prijs. De salarisonderhandelingen zijn een zaak van werkgever c.q. omroep. Gelden die de raad toekent, zijn bestemd voor programma's en niet voor individuele salarissen, luidt de verklaring. Overigens zijn er ook geen aanvragen daartoe ingediend, aldus de raad.

Met name ochtendpresentator Rob Stenders (VARA) en middag-dj Ruud de Wild (BNN) liggen erg goed in de markt. In media kwam eerder naar voren dat Stenders 600.000 euro zou (willen) verdienen, maar H. Bruins Slot, voorzitter van de raad van bestuur, zei dat dat bedrag hem onbekend voorkwam. Door de populariteit van de dj's gaat het luisteraandeel van 3FM omhoog en dat is goed voor de reclame-inkomsten. Bruins Slot zei vorige week nog dat mede daarom de presentatoren niet moeten worden gezien als 'gewone' omroepmedewerkers, maar als sterren.

De Publieke Omroep worstelt dezer dagen met bezuinigingen die de politiek de zendgemachtigden heeft opgelegd. Omroepmedewerkers vrezen dat die besparingen op het bordje van de programma's komen. Om dat te voorkomen is een fonds 'programmaversterking' in het leven geroepen. Als 3FM meer geld krijgt voor de salarissen moet het uit dat fonds komen.

Bron: Nos

Woensdag 22 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis