Koen's weekboek 20-10-03

Hier zijn we dan weer beste vrienden voor een relaas van de gebeurtenissen van de afgelopen week.

Er vallen slechts 2 opmerkelijke zaken te melden. Enerzijds de zaligverklaring van moeder Teresa en anderzijds de 2 nieuwe radiostations van de VRT op DAB.

Die zaligverklaring van de Paus vond ik een beetje overdreven. Als de Paus mij nu al een paar jaar kan over het hoofd zien, dan hoeft hij moeder Teresa ook niet zalig te verklaren. Erger nog, de Paus heeft me schriftelijk laten weten dat ik dra zielig verklaard word. Waarom??? Koningin Fabiola vond ik dan weer wel een beetje op het randje. Net als een heilige (witte) maagd Maria bij de Paus langs komen, terwijl Fabiola moeilijk maagd kan genoemd worden. Ah ja ... of toch? Allez, 't is goed voor 1 keer! Haar kledij lag in elk geval volledig in de lijn van haar haartooi. Fabiola was gelijk Pino, je weet wel de struisvogel uit Sesamstraat, maar dan in 't wit. Krinkelend en winkelend zoals Guido Gezelle het ooit beschreef. Haar kapper heet dan ook niet voor niets 'meneer spaghetti'. Je wordt door de Paus zalig verklaard als je een wonder hebt verricht. Ik kan 'm geen ongelijk geven. Pas wanneer radio 936 in de lucht gaat, mag ik naar Rome. Dan word ik als eerste tegelijk zalig en zielig verklaard. Een kleine stap voor mij, een grote stap voor de mensheid. Ben dan ook blij het label opgekleefd te krijgen van 'de Andy Warhol van de 21ste E'. Een nieuw cultfiguur is opgestaan.

Het probleemkind van Media-Vlaanderen is en blijft de VRT. Men zal nu via DAB 2 nieuwe radiostations lanceren. Niet dat dit veel mensen iets zal kunnen schelen, maar wat mogen we hier opnieuw van verwachten? Marktverstoring van de private sector? De VRT is momenteel herleid tot het vervullen van één vrij opmerkelijke taak. En dat is de commerciële sector op alle vlakken kapot maken. Muziekindustrie, radiostations, tv-zenders, horeca, evenementensector, etc ... Wat mij betreft zit men er al jaren wel degelijk over de schreef. Enfin, zal zien wat ik er persoonlijk tegen kan aanvangen. Radio 936 is en blijft mijn project en daar gaat m'n volste aandacht naar toe. De VRT daar letten we eventjes niet op. Is van secundair belang. Men mag dan wel over alles beschikken: geld en zendmiddelen, maar wat ben je ermee als je met parasieten op antenne zit die commercieel radioken proberen te spelen?

Eigenlijk waren er 3 opmerkelijke zaken. Maar over de opgespoten lippen van Els Tibau wil ik het niet meer hebben. Voor je het weet, heb ik volgens sommigen gezegd dat ze haar schaamlippen (-jes) opspoot. En dat wil ik niet, want dan ben ik weer de pineut. Je weet hoe mensen zijn hé. Als je 3 mensen ver bent, klopt al niks meer van het originele verhaal.

Verder ben ik niet van plan nog langer berichtjes te posten op de nieuwsgroep be.radio daar m'n optredens geen volk meer trekken. Zo goed als 95% van de bezoekers steken me in de kill-file. Meer cult kan je echt niet zijn.

Tot volgende week! De leute.

Koen

Maandag 20 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis