Webcam, wat een leuk speeltje!

Onlangs heb ik me een webcam aangeschaft. Evenals een hoofdtelefoon met microfroontje.

Aanvankelijk dacht ik daar gewoon wat beeldjes mee te kunnen maken en af en toe wat dingen via de microfoon mee te kunnen communiceren. De realiteit is echter anders. Je kunt er veel meer mee doen dan gedacht! Met die webcam van Logitech kan je naast foto's maken, zelfs videobeelden opnemen en deze dan bewaren.

Je kunt het zo gek niet bedenken. Een heus klein cameraatje in huis. Vanaf nu worden alle feestjes ten huize Koen Godderis via de webcam geregistreerd. Heel leuk, maar alle gekheid op een stokje, de telecomoperatoren zullen er niet zo blij mee zijn, want straks telefoneren we allemaal via het internet. De telefonie van Skype.com, msn messenger, Yahoo messenger,etc ... mag dan nog wel in z'n kinderschoenen staan, maar net zoals de Post-briefwisseling klappen krijgt door de e-mail, zal dit niet anders worden voor de telefonie, in het bijzonder de vaste telefonie.

Het programma van Skype.com moet je zeker eens downloaden. Mijn telefoon is alvast 'koengodderis'. Bellen maar, 't is gratis!

Koen

Zondag 12 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis