Radiolicenties weeral in opspraak

Radiomaker en echtgenoot van Rani de Coninck, Gust de Coster, en z'n collega Christian Braems zeggen dat de Vlaamse radiolicenties oneerlijk zijn toegekend.

Die licenties gingen een tijd geleden naar Q Music en 4FM. Het duo daagt nu drie rechters en een griffier voor de Vlaamse Mediacommissie. Ze eisen een schadevergoeding van 5.7 miljoen Euro. In april komt de zaak voor.

Koen Godderis, die de toekenningen van de landelijke licenties tot op het bot wist uit te spitten, zegt in een reactie niet verwonderd te zijn over deze aanklacht. 'Ze is volledig terecht, want op basis van een schoonheids-contest kan je nooit een licentie aan een organistatie uitreiken, het is zelfs grondwettelijk een contradictio interminis. Maar om nu te zeggen: we verklaren de uitgereikte licenties nietig ... Q-music en 4fm kunnen toch maar moeilijk het slachtoffer gaan worden van het politieke gestuntel' vervolgt hij.

Zoals aangekondigd komt er de komende weken ook nog van zijn kant heel wat vuurwerk. Hij meent dat het er op aankomt om eerst opnieuw het volledige dossier door te nemen om dan verdere onthullingen te brengen. Meest opvallende namen in het dossier zijn die van minister-president Patrick Dewael en VCM-commissaris Dirk Albrecht. Rond deze 2 figuren hangt op z'n minst een rookgordijn. Koen Godderis noemt het dan ook vrij merkwaardig dat tegen iedereen van het VCM klacht werd ingediend terwijl er mensen zijn die informatie toevertrouwden en meewerkten aan het onderzoek naar de landelijke licenties ... waartegen nu klacht ingediend wordt.

Na Finnpage Oye is dit de tweede formele klacht aangaande de uitreikingen van de landelijke licenties.

lees ook: http://www.standaard.be/nieuws/media/index.asp?Snel=1&ArticleID=NFLE08012003_004

KG-redactie

bron:showbizzsite.be

Woensdag 08 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis