Giel Beelen wint Marconi-award

3FM-dj Giel Beelen is de beste programmamaker van 2003. Dat bleek donderdag op het tweedaagse omroepcongres in Hilversum, waar de jaarlijkse Marconi Awards werden uitgereikt.

Deze radioprijzen zijn in zes categorieën onderverdeeld, maar in het genre 'beste zender' trok niemand aan het langste eind. De jury vond dat na de recente etherverdeling het radiolandschap dermate is gewijzigd, dat de ontwikkeling van (nieuwe) zenders meer tijd moet krijgen.

Giel Beelen Beelen krijgt de onderscheiding, omdat hij een "leuk afwijkend en gek geluid maakt", aldus de kenners. "Hoe ouder Giel Beelen wordt, hoe beter. Iemand die stoeit met de grenzen van het vakmanschap kan absoluut een grote worden." De verkiezing van Beelen is opmerkelijk, omdat hij in het verleden diverse keren door omroepen aan de kant werd gezet. Toen angst voor miltvuur actueel was, riep hij luisteraars op meel naar de KRO (ex-werkgever) te sturen. Ook liet hij zich in een uitzending oraal door een prostituee bevredigen en zorgde hij voor ophef toen hij zei dat Hitler's Mein Kampf het indrukwekkendste boek was dat hij kende.

Tot 'radioman van het jaar' werd Ton Lathouwers, directeur van Sky Radio, uitgeroepen. "Hij haalde radio Veronica onlangs binnen, wilde Radio 10 redden en vocht een ruzie met Erik de Zwart tot op het bot uit", aldus de jury. Sky Radio is daarnaast al jaren marktleider. Lathouwers kon het beeldje niet zelf in ontvangst nemen, maar liet dat over aan de muziekverantwoordelijke van Sky.

Weblog: gielbeelen.nl, Foto: 3fm.nl

Vrijdag 03 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis