Nieuwe hype in mobieltjesland?

Met deze nieuwe dienst kan u uw mobieltje in een wip-en-een-gauw omvormen tot een walkie-talkie. U kiest een gesprekspartner uit uw "buddy lijst" op uw telefoonschermpje, drukt een toets in, en begint te praten - een boodschap die tot 30 seconden lang kan zijn. Uw gesprekspartner hoort die boodschap haast meteen.

In de VS is push-to-talk een groot succes. Nu is het wel zo dat ze daar geen sms-cultuur hebben. En daarom is het de vraag of in onze lage landen de technologie wel zal aanslaan. Wij zijn nu eenmaal verzot op sms-berichtjes, en die kosten ons niet zo duur (zo'n 12 eurocent per stuk - en bij Proximus kan u on line 2 gratis berichtjes versturen per dag.) Alles zal dus afhangen van de prijs van de dienst, als en wanneer hij hier ingevoerd zou worden. Tussen haakjes: om te kunnen pushen-en-talken moet u een mobieltje hebben dat werkt volgens de gprs-standaard.

De Belgische mobiele operator Proximus zelf laat weten dat zulke dienst momenteel nog niet in de pijplijnen zit. Er wordt wel onderzocht of dat er een markt en een toekomst zijn voor deze nieuwe technologie.

Nieuws: news.bbc.co.uk

Bron: Netties.be

Woensdag 01 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis