Videospelletjes, grote boosdoeners?

U weet het zo ondertussen al: in de V.S. zijn ze niet voor een procesje verlegen. Het mag u dan ook niet verwonderen dat ene Jack Thompson, een eerbaar advocaat, de videospelletjes verantwoordelijk wil stellen voor zo ongeveer alles wat er met onze maatschappij fout loopt. Zo heeft hij nu een proces ingespannen tegen de uitgevers van Grand Theft Auto.

Hij beweert dat een paar jongeren die een aantal wagens beschoten hebben op de autosnelweg, geinspireerd waren door het spel. Onze slimme advocaat heeft er ineens een "class action suit" van gemaakt, wat eigenlijk wil zeggen dat verschillende gebruikers samen de klacht indienen. Want volgens Thompson zouden er honderden mensen zijn die "door dit spel gedood werden".

Tja, de man moet toch eens even alles netjes op een rij zetten. Grand Theft Auto is een videospelletje, dat op een spelletjesconsole draait. Het spelletje heeft niet plots benen en armen gekregen plus een pistool om dan mensen te gaan neerschieten. Videospelletjes zijn tot nader order gewoon software. Zij doden niet, er zitten geen kogels in, er zitten geen scherpe kanten aan. Tenzij u natuurlijk een spelconsole zou oppakken om kapot te kloppen op het hoofd van uw buurman. Trouwens, de advocaat zou dan toch eens eerst de wapenlobby van de VS. moeten aanvallen, want die verdedigt het recht van de Amerikaanse burger om een wapen te hebben, mét kogels, dat schiet en doodt. Even alles in perspectief zetten, jongens?

Nieuws: techdirt.com , theregister.co.uk

Bron: Netties.be

Woensdag 01 Oktober 2003

 
©2002 Koen Godderis