Hongaren vrijen zich een hoedje

Met gemiddeld 136 staaltjes bedsport per jaar liggen de Belgen net boven het wereldgemiddelde van 127. Dat staat te lezen in het rapport van de Durex global sex survey 2003.

Driekwart van onze landgenoten evalueert zijn/haar seksuele leven met tevredenheid. Eveneens goed om weten: ruim eenderde van de Belgen prefereert de missionarishouding.

Andere wetenswaardigheden over de modale Belg en seks: vier Belgen op tien zeggen al wel eens een 'one night stand' te hebben gehad, een op vier heeft al wel eens een orgasme gesimuleerd en één op tien heeft het bed al eens gedeeld met een evennaaste van hetzelfde geslacht.

In de Europese Unie hebben de Hongaren het vaakst seks. Met 152 keer per jaar overtreffen ze Frankrijk (144 keer) de wereldkampioen van 2002.

En wat van de Nederlanders? Zij zijn iets gieriger in het omgaan met de liefdeszaadjes, want zij doen het gemiddeld 120 keer. Aan de andere kant zijn ze dan weer de nr 1 als het op het gebruik van lingerie aankomt.

De resultaten van de Durex global sex survey 2003 werden gebaseerd op de seksuele ervaringen van 150 duizend internetgebruikers over de hele wereld.

Bron: Durex survey 2003

Dinsdag 23 September 2003

 
©2002 Koen Godderis