Radio 936 bij Raad van State

Dag iedereen,

de spanning stijgt, want morgen is het "the big day" bij de Raad van State te Brussel. VZW Radio 1FM, waar ik voorzitter van ben, tegen de Vlaamse Overheid. De VZW Radio 1fm vertegenwoordigt bekende en minder bekende radiomakers. Zie meer hierover op www.radio936.be

En euh ... wie was verantwoordelijk voor de toekenning van de lokale radiolicenties? Juist, de vorige mediaminister. Dus in feite zal een beslissing die hij nam al dan niet vernietigd worden. Morgen valt de beslissing echter nog niet. Het betreft een hoorzitting. Wanneer de beslissing valt tot vernietiging, hangt er van af wanneer de voorzitter uitspraak doet. Zoiets kan weken, maar ook maanden duren. Wij hebben alle vertrouwen in een goede afloop van de zaak gezien de elementen die wij naar voor brengen.

Naast onze aanklacht tot vernietiging van 2 lokale radiolicenties komen er nog zaken voor van andere radiostations. Na wat over en weer gecommuniceer, lijken de elementen die zij aanhalen gewichtig genoeg om over te gaan tot schorsing of vernietiging voor wat betreft hun dossiers. Maar wie ben ik? Dat zal de voorzitter van de Raad van State wel beslissen op basis van de elementen waarover hij beschikt. De gerechtsgang dient steeds gerespecteerd te worden. En dus ook het vonnis van een rechter. Zowel een vonnis in uw voordeel als één in uw nadeel.

Voor ons radiomakers, is dat eigenlijk al een lijdensweg sinds de toekenningen van de erkenningen voor lokale radiolicenties. En dat eind 2003. Vanaf dan is alles in gang geschoten bij de Raad van State, VCM, Parket, etc ... Maar het einde van de tunnel is in zicht. Er zijn al een paar schorsingen uitgesproken door de Raad van State en zo heel veel uitspraken dienen er niet meer te komen eer de zaken volledig afgehandeld zijn.

Verder heb ik niet veel te melden, tenzij dat ik rap weer aan het werk ga, want heb nog een stapel werk te doen. En anders alles goed met me. Ik ben samen met een pracht van een vriendin (ondertussen 4 maanden, hèhè de maanden vliegen voorbij), ben gezond, heb alles wat ik moet hebben. Met andere woorden al sinds lang een stabiel leven met de nodige voorspoed. Zoals zoveel mensen dus.

Zie hier nog eens waar het allemaal mee begon met betrekking tot de Raad van State, persconferentie in Aalst op 7 juni 2004:

Gazet van Antwerpen:
http://www.gva.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp


Video via Windows mediaplayer

VRT: 13uur-journaal:
http://lvb.net/radio/godderis-persco-middagnieuws-tv1.wmv

VRT: 19uur-journaal:
http://lvb.net/radio/N_040607_radio-20040607-193852-HB.wmv


Groeten!

Koen Godderis

Maandag 28 Februari 2005

 
©2002 Koen Godderis