Zit De Mol achter TV 2000?

Dat er de laatste weken heel wat beweegt in het Vlaamse (en Nederlandse) medialand spreekt voor zich. En dat vooral door toedoen van 's Nederlands mediagoeroe John De Mol. Hij kocht onlangs in Nederland de voetbalrechten, specifiek de samenvattingen, waarmee hij z'n nieuwe te lanceren TV-zender van de nodige kijkcijfers zal voorzien. Daarnaast heeft hij ook 40% aandelen in Versatel die het pakket van de Live-voetbalwedstrijden achter decoder wist af te nemen van Canal +.

Ook in Vlaanderen kocht De Mol onlangs één en ander. Hij kan zich dat ook permitteren, want voor 5,5 miljard euro verpatste hij nog niet zo lang geleden samen met Joop Van de Ende z'n Endemol aan de Spaanse telecomreus Telefonica. De Mol kocht afgelopen week het Vlaamse landelijke radiostation Radio 4FM. En is ook van plan om de Belgische voetbalrechten binnen te halen via Versatel. Ook hier naar analogie met Nederland. Dan verdwijnt Canal + met het voetbal achter de decoder en wordt het Versatel.

Allemaal leuk nieuws, maar er is nog meer op komst. De Mol is mogelijks ook geïnteresseerd in TV2000 van Lommé en Gepts. Daar zou hij hoofdaandeelhouder worden ... met de Belgische voetbalrechten voor de "samenvattingen" op zak. Het is een gerucht, maar .... als dit waar is dan zit zowel VTM als de VRT met een serieus probleempje.

Tot nu toe heeft men steeds met Lommé (uit)gelachen, maar dat lachen zal de mensen aan de Reyerslaan en Medialaan al gauw vergaan wanneer ze TV2000 naast hen krijgen mét de voetbalrechten en een stevige portie films, gezien de goede connecties van Lommé in Hollywood. Met de voetbalrechten voor de samenvattingen op zak wordt TV 2000 een stevig TV-kanon. Uiteraard mét 4FM op radiovlak er aan gekoppeld.

De Mol heeft op deze manier, naar analogie met Nederland, een landelijk radiostation en TV-station in Vlaanderen. TV2000 wordt onder leiding van De Mol binnen afzienbare tijd groter dan VTM en minstens de evenknie van de VRT.

Wordt vervolgd!

KG-redactie

Zaterdag 25 December 2004

 
©2002 Koen Godderis