Telenet wordt draadloos

Telenet lanceert gratis supersnel draadloos internet aan zee en in het binnenland. Het pilootproject loopt van juli tot en met december. In totaal zullen meer dan 50 publieke locaties in Vlaanderen beschikbaar zijn. Voor Telenet-internetklanten is volledige breedbandtoegang mogelijk. Niet-klanten kunnen beperkt surfen en hebben e-mail toegang.

Vandaag kondigt Telenet de 'Telenet WiFi* Home Network' oplossing aan. Telenet-klanten kunnen met deze oplossing nu ook thuis of op kantoor via een draadloze internetverbinding supersnel surfen. Dit geeft gebruikers een ruime bewegingsvrijheid en neemt de noodzaak aan bekabeling weg.

Telenet plaatst een 50-tal 'Hotspots' aan zee en in het binnenland op publieke plaatsen, in samenwerking met Cisco, Siemens en Telindus. Telenet-Hotspots zijn locaties waar men met een computer of PDA gratis en draadloos een verbinding kan maken met het Telenet-breedbandnetwerk. Het Hotspot-netwerk wordt 24/24 uur, 7/7 dagen gemonitord.

Deze zomer kunnen Telenet-klanten aan zee gratis van de draadloze Hotspot locaties gebruik maken. Zij kunnen surfen, hun e-mail lezen en zoveel meer. Een ultieme beleving ! Telenet-klanten hoeven enkel te beschikken over een eigen computer of PDA met draadloze netwerkkaart om met hun login en paswoord in te loggen. Niet-Telenet-klanten kunnen ook gebruik maken van deze draadloze dienst, maar dit in beperkte mate. Zij kunnen hun e-mail raadplegen, maar hebben slechts toegang tot een beperkt aantal websites.

Het WiFi Hotspots project aan zee en in het binnenland loopt vanaf de maand juli tot eind december 2003. De lijst van alle Hotspots aan zee en in het binnenland kan men o.a. terugvinden op de Telenet-website.

www.telenet.be

Dinsdag 24 Juni 2003

 
©2002 Koen Godderis