Overal handsfree telefoneren

Telefoneren met een GSM aan je oor terwijl je een auto bestuurt is al weer ruim een jaar verboden. Toch heeft menig automobilist nog geen carkit laten inbouwen. Het eerste jaar werden er niet voor niets bijna 4.000 bekeuringen gegeven (a 136 euro per keer!) voor telefoneren onder het rijden.

Toch is het installeren van een carkit niet strikt noodzakelijk om vanuit je auto handsfree te bellen met een mobiele telefoon. Het gebruik van een Bluetooth headset is een prima alternatief. Bijkomend voordeel is dat je de headset niet alleen in je auto kunt gebruiken maar ook in huis, op kantoor, op straat. Kortom overal waar je wilt telefoneren.

Een Bluetooth ondersteunende telefoon is wel een vereiste. Steeds meer telefoons kunnen echter overweg met deze draadloze technologie. Om enkele voorbeelden te noemen, Nokia (6310i/8910/8910i), Siemens (S55), Sony Ericsson (T68i/P800) en Philips Fisio (820/825) ondersteunen Bluetooth.

Conceptronic Earbridge Conceptronic introduceerde deze maand een nieuwe Bluetooth headset, de Earbridge. Met deze lichte en comfortabele headset is het mogelijk om draadloos en handsfree te bellen zolang je maar binnen 10 meter van de telefoon blijft. In de auto kan je de telefoon dus rustig in de achterbak van je auto leggen.

Het beantwoorden en tot stand brengen van telefoongesprekken kan via de headset plaatsvinden, de telefoon zelf hoef je daarvoor niet binnen bereik te hebben. Ook in je huiskamer of op kantoor kan je je telefoon gerust in je tas laten zitten, zolang je maar niet verder dan 10 meter wegloopt. De Earbridge kan het lang volhouden op een batterij (100 uur stand-by of 4 uur spreektijd). De headset wordt geleverd met opladers voor zowel het stopcontact als in de auto.

Meer informatie en dealer-lijst: www.conceptronic.net

Bron: Digizine

Woensdag 18 Juni 2003

 
©2002 Koen Godderis