Nieuwe baas 4FM: John De Mol 

Talpa radio international is de nieuwe eigenaar van het Belgische 4FM.

Brussel / Hilversum, 21 december 2004

Het Nederlandse Talpa Radio International is de nieuwe eigenaar van het Belgische commerciële radiostation 4FM. De overname volgt op de management buy-out die de directie van 4FM afgelopen zomer uitvoerde.

Voor Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio International, is 4FM een uitgelezen investeringsmogelijkheid. "4FM heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt," zegt De Zwart. "Dankzij de investeringscapaciteit en de strategische visie van Talpa hopen wij die groei de volgende jaren verder te kunnen versnellen."

Talpa Radio International is de radiogroep van John de Mol. Talpa verwierf de afgelopen jaren radiobelangen in Nederland (Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold) en in Denemarken (Radio 100 FM). Talpa verwerft alle aandelen van 4FM. Het wordt zowel eigenaar van de participatie die eerder in handen was van Deficom als van de aandelen van het management.

Volgens Erik de Zwart is Talpa de ideale partner om 4FM verder uit te bouwen. "De afgelopen vier jaar is 4FM gegroeid van een wit blad papier tot een radiostation met een dekking in heel Vlaanderen, een duidelijk profiel en een marktaandeel van 5,8% op de kerndoelgroep 25-44. Daarmee is 4FM een volwaardige speler geworden op de Vlaamse radiomarkt. Een internationale groep met de middelen en de visie van Talpa is de ideale partner om een snelle verdere groei van het station te realiseren", aldus De Zwart.

In het kader van haar groeistrategie gaat Talpa voor 4FM vanaf 1 januari 2005 een samenwerking aan op commercieel, technisch en administratief vlak met Q-music, het landelijke commerciële radiostation van de VMMA (eigenaar van onder andere VTM, Kanaal 2 en Jim tv). Q-music zal vanaf die datum de reclameverkoop van 4FM voor haar rekening nemen.

"Een samenwerking tussen 4FM en Q-music is een logische volgende stap in de ontplooiing van commerciële radio in Vlaanderen," zegt Erik de Zwart. "Het onderbrengen van beide stations bij dezelfde sales-organisatie houdt unieke kansen in voor adverteerders en mediabureaus. Uiteraard blijven beide stations op inhoudelijk vlak volledig onafhankelijk."

Talpa Radio International is in Nederland gevestigd en is de moedermaatschappij van Noordzee 100.7 FM (NL), Radio 10 Gold (NL), Radio 100 FM (DK) en 4 FM (B).

Toevoeging iRadio.be:

Vlaams Minister van Media Geert Bourgeois heeft op 13 december jl. het licht op groen gezet voor de overname door Talpa en voor de niet-inhoudelijke samenwerking tussen 4FM en Q-Music.

Bron: Persbericht Talpa

Dinsdag 21 December 2004

 
©2002 Koen Godderis