Ski-reizigers hadden geen chance

Autobestuurders konden ongetwijfeld hun stuur in stukken bijten op de terugweg van hun ski-vakantie. Overal in de Alpen is het nu nog maar pas flink beginnen sneeuwen ...

Dit zijn alvast de weersvooruitzichten voor Vlaanderen:

Dinsdag en woensdag wordt het erg koud en droog met, vooral woensdag, veel zon maar met een onaangename oostenwind.

Ook donderdag blijft het ongeveer hetzelfde weer, maar met wat minder wind en geleidelijk kan in de namiddag de bewolking uit het noorden beginnen toenemen. Deze drie dagen liggen de temperaturen overdag tussen -2 en -8 graden en nachts tussen -5 en -11 graden.

Vrijdag wordt het bewolkt tot zwaarbewolkt weer met kans op enkele buien van aanvriezende regen in Laag- en Midden-Belgie en van sneeuw in de Ardennen.

Het ziet er naar uit dat koning winter z'n intrede heeft gedaan ... nu de kerstvakantie afgelopen is. Geef toe, het kan niet alle dagen feest zijn!

Dat er intussen al enkele pistes open gingen in Walloniƫ zal voor de ontgoochelde ski-reiziger een magere troost zijn. Hoewel! Niet getreurd. Volgend weekend nog eens een dagje op de latten in de hoge Venen? De kans zit er dik in dat dit voor veel mensen het volgende weekend-uitstapje wordt.

KG-redactie

bron: VRT-teletekst

Zondag 05 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis