Schorst VCM diverse vergunningen?

Het ziet er naar uit dat het het VCM menens is. De lokale radiostations die op FM hun ingediende dossier stevig met de voeten treden, krijgen alvast een flinke veeg uit de pan. Zo blijkt uit een beslissing die het VCM afgelopen week nam.

In Lier zendt momenteel een radiostation uit dat normaal 15 uur lokale programma's in haar dossier had beloofd, maar in werkelijkheid 24/24 uur de landelijke programma's van radio Contact Brussel overneemt. Het VCM stelde de afgelopen week één en ander heel duidelijk. De VZW Kiliaan (Radio Contact) krijgt een maand tijd om op antenne te brengen wat in het dossier vermeld staat, nl. 15 uur lokale programma's. Gebeurt dat niet dan volgt schorsing.

En wat wil nu het toeval? Ook de VZW radio 1FM werd op vrijdag 26 november uitgenodigd omtrent identiek dezelfde klacht. Let wel, een klacht m.b.t. een andere localiteit, maar wel met hetzelfde samenwerkingsverband, nl. radio Contact. Hoe het VCM hierop zal reageren valt nog af te wachten, maar aangenomen wordt dat ze net dezelfde uitspraak zal doen als in de zaak van de VZW Kiliaan Lier.

Nieuws: iradio.be

KG-redactie

Zondag 05 December 2004

 
©2002 Koen Godderis