Moppentrommel (5)

Onder het motto: A good joke a day keeps the doctors away! Allez vooruit, laat je maar eens goed gaan. Moppen sturen naar moppen@koengodderis.be.

Hoorapparaat

De dokter schreef een hoorapparaat voor, voor een van zijn oudere patienten. De man zag er erg tegenop om zo'n ding te dragen, maar toen hij inzag dat het nauwelijks zichtbaar was, besloot hij het toch te proberen. Een maand later kwam hij op controle. "Hoe gaat het?" vroeg de dokter. "Wel, ik heb de afgelopen maand dingen gehoord die ik nog nooit gehoord had", zei hij. "Dat is prachtig!" zei de dokter. "En wat zegt uw familie daarvan?" "O, ik heb het hen nog niet verteld. Ik amuseer mij rot en heb mijn testament al viermaal veranderd".

Geit

Er komt een man bij de dokter met een akelig probleem. De man heeft last van een druiper en vraagt of de dokter daar een medicijn tegen kent. De dokter kijkt in zijn medicijnenboek en zegt: "Als u dit antibioticum vier weken slikt, is het gegarandeerd over.". De man kijkt de dokter verschrikt aan. "Vier weken?": zegt hij, "maar dat kan niet. Over twee weken ga ik trouwen en dan moet het zeker over zijn.". De dokter snapt het probleem, krabt zich eens achter het oor en zegt: "Ja, er is nog wel een middel, maar dat is een ouderwets en wat eigenaardig middeltje. Als u zich een week lang twee maal daags laat pijpen door een geit, dan gaat het ook over.". De man is ten einde raad en besluit de raad van de dokter op te volgen. Zes weken later komt de dokter de man tegen op een veemarkt en informeert naar het probleem. Met een grote glimlach vertelt de man dat het inderdaad heeft geholpen en binnen een week was het over. "En, hoe bevalt het huwelijk?"" vraagt de dokter. "Huwelijk?" zegt de man, "ben jij gek, ik heb er net nog een geit bij gekocht!".

Matrozen

Drie matrozen zitten op te scheppen. De eerste zegt: ons schip is zo groot dat de kapitein een jeep nodig heeft om alle matrozen bevelen te geven. Och, zei de tweede, dat is nog niets. Onze kapitein gebruikt een helikopter om het schip te inspecteren. Zegt de derde: Ons schip is zo groot dat de kok een duikboot nodig heeft om te kijken of de soepballetjes al gaar zijn.

Kannibaal

In het Afrikaanse oerwoud wandelt een kannibalenmoeder met haar kind. Opeens klinkt er een oorverdovende knal en verderop stort een vliegtuig neer. "Mammie, wat is dat?", vraagt het kleine kannibaaltje geschrokken. "Niks bijzonders, hoor. Er stortte een vliegtuig neer." "Wat is dat, een vlieftuig?" "O, dat is net zoiets als een kreeft. De schaal is dik en hard, maar het binnenste smaakt verrukkelijk!"

In de badkamer

"Brrr, dit is geen leven. Ik verlies al mijn haren !", jammert de tandenborstel. "En ik word elke dag magerder.", zegt het stuk zeep. "En ik dan? Ik heb altijd een lopende neus !", zucht het kraantje.

Blaffende hond

Een gek beklaagt zich bij de psychiater over zijn nieuwe kamergenoot. "Ik hou het niet langer uit, dokter." "Wat scheelt er dan?", vraag de dokter vriendelijk. "Wel dokter, mijn kamergenoot denkt dat hij een hond is !" "Oh, en blaft hij dan?", vraagt de dokter verbaasd. "Was het dat maar ! Nee hoor, het probleem is dat ik een boom ben... en dat weet hij heel goed !"

Dinsdag 25 Januari 2005

 
©2002 Koen Godderis