Open brief aan de Vlaamse Overheid

VRT naar Nederlands model.

Geachte Heer, Mevrouw,

het wordt de hoogste tijd dat de Vlaamse Overheid inzake (publieke of) openbare omroep Nederland volgt.
Een land dat op mediavlak (pluralisme en diversificatie) minstens 15 jaar verder staat dan Vlaanderen en waar we een voorbeeld aan mogen nemen. Zeer zeker ook m.b.t. de nieuwe maatregelen die de Nederlandse Overheid binnen afzienbare tijd zal nemen.

Goedkoop entertainment en amusement dient niet betaald te worden door de belastingbetaler. Gezien dit al door de private sector wordt gebracht, is dit zelfs overbodig en dus ook verspild belastingsgeld.

De Nederlandse Overheid heeft het andermaal bij het rechte eind.


Quizverbod bij de publieke omroep

Uitgegeven: vrijdag 21 januari 2005 08:17

AMSTERDAM - Staatssecretaris Medy van der Laan (Media) wil de publieke omroep drastisch omgooien, meldt De Telegraaf. Quizzen en andere spelletjes zullen in de nieuwe opzet streng verboden worden, en de macht van de omroepen Tros, KRO, NCRV, Avro en Vara zal worden geminimaliseerd.

De bewindsvrouw zal haar plan volgens 'ingewijden' komende week aan het kabinet voorleggen. In april komt het kabinet met definitieve plannen voor de publieke omroepen. Het nieuwe bestel moet in 2008 van kracht worden. Waarschijnlijk blijven maar twee van de drie publieke netten over.

In een van de belangrijkste varianten van Van der Laan worden de omroepen slechts producenten van programma's voor publieke netten, waar ze verder niets over te zeggen hebben. Ze baseert zich op een aantal kritische onderzoeken naar de publieke omroep, onder meer van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, dat begin februari met onderzoeksresultaten naar buiten komt.

Nieuws: Nu.nl

Bron: De Telegraaf


De Vlaamse Overheid mag hier eens een voorbeeld aan nemen in plaats van de VRT te gebruiken voor linkse politieke propaganda en geldverspilling van de brave belastingbetaler.



===vervolg===



VRT (Vlaamse Overheid) verspilt belastingsgeld

Nieuw tv-programma op één: de Thuisploeg

Het format is weer typisch à la Woestijnvis (in werkelijkheid: productiehuis de Mensen van VRT'er Ben Crabbé). Een dom spelletje met multiple choice, af en toe een grapje er tussen en een presenator met een al even hoog VTM-IQ. (Uit Universitair onderzoek werd onlangs bewezen dat kinderen die naar dergelijke programma's kijken meestal in het beroepsonderwijs terecht komen. "Het Vlaamse volk dom houden", ook een bijzondere taak van de Overheid)

Man man, zoek eens een deftige job Rob Van Oudenhoven. En voor de VRT, tja, daar betalen wij elk jaar tussen de 250 en 300 miljoen euro voor. 80% weggegooid geld. Niet te vergeten dat de VRT daarenboven nog de private sector verstoort. Vooral de Vlaamse private radiosector.

En zeg nu nog eens dat onze Overheid ons belastingsgeld niet verkwist! Ook de nieuwe naam "één" past in dit kader. Er waren bij de VRT nog wat miljoenen euro's over die dringend de deur uitgegooid moesten worden.

Ik ben dit Vlaanderen als zelfstandige die tot over de oren aan belastingen mag betalen niet beu, maar kotsbeu! Investeren in Vlaanderen is m'n domste zet ooit geweest. Ik had dat beter in het buitenland geïnvesteerd. want dat betekent enerzijds werken voor overheidsbedrijven als de VRT die er elk jaar uw geld uitgooien en voor de Walen. Voor deze laatste geldverslindende machine: 450 miljard oude BEF elk jaar opnieuw en opnieuw.

En als "tot op de laatste frank gepluimde" middenstander betekent dat ook werken voor diverse politici die ons nu al jaren voor de zot houden. Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven, maar laat het duidelijk zijn, ik ben zoals een pak andere Vlamingen verre van zot, en zeg: 't is genoeg geweest!

Over 15 jaar zal het zo zijn dat we naar diverse tv- en radiozenders via draadloos internet zullen kijken en luisteren en dat de VRT nog een marginaal marktaandeel zal halen, naar analogie met wat de huidige situatie is in de VS. Maar toch blijft onze regering krampachtig die linkse politieke zender in stand houden. En het private tv- en vooral "radio-initiatief" met alle mogelijke middelen "boycotten".

Een nieuwe naam voor TV1 ware dan ook beter TVlinks geweest. Tenminste nog een naam die de lading dekt. En meteen ook de reden waarom de VRT de dag van vandaag nog zoveel geld krijgt. Om geen tv of radioprogramma's aan te maken, maar om elke dag politieke linkse propagande de huiskamer in te sturen.

De extreem-linkse VRT mag overigens eens ophouden met de rechtse kiezer te stigmatiseren door telkens de grootste partij van België als extreem-rechts te bestempelen als was het een marginale partij. Op zich al belachelijk! Iemand als "marginaal" bestempelen die het grootste kiezerspotentieel vertegenwoordigt, klinkt ronduit belachelijk. De VRT dient overigens bij decreet politiek neutraal te blijven omdat zij wordt gedoteerd door alle politieke lagen van de bevolking. Mag ik eens goed lachen? Tuurlijk doet ze dat niet. De rechtse politieke kiezer stigmatiseren is er niet alleen een opdracht vanwege de Vlaamse regerende Overheid, maar ook een hobby.

Moet kunnen vinden onze regeringsleiders, ja zelfs ook de nieuwe. Vòòr de verkiezingen zouden ze zwaar uitgehaald hebben naar de linkse propaganda van de VRT, maar nu ze eenmaal weer zelf in de pluchen regeringszeteltjes zitten, zal het hen worst wezen wat die VRT doet met het geld van de belastingbetaler.

Daar komen de volgende verkiezingen aan. Hoe is het mogelijk dat het Vlaams Belang zoveel stemmen haalt? Zullen ze zich weer afvragen. Moest de Vlaamse Overheid nog meer inspanningen leveren dan dat ze nu al levert om het bloed van onder de Vlaming z'n nagels te halen zou het Vlaams Belang nog meer stemmen halen. Hoofdzakelijk nog meer proteststemmen. Goed bezig!

En het Vlaams Belang uit de Raad van Bestuur proberen te knikkeren als hoofdaandeelhouder van de VRT (beeld je eens die situatie in de private sector in)? Je denkt toch niet dat Tony Mary en Aimé Van Hecke hiervoor op het matje werden geroepen of ontslag kregen? Bwah nee, moet kunnen. Goed zo Tony en Aiméé, "keet schoppen", daar betalen we jullie ook voor.

België = apenland! Laat die tikkende bom waar we op leven maar afgaan.

Koen Godderis

Zaterdag 22 Januari 2005

 
©2002 Koen Godderis