Moppentrommel (4)

Onder het motto: A good joke a day keeps the doctor away! Allez vooruit, laat je maar eens goed gaan. Moppen sturen naar moppen@koengodderis.be.

Stier bespringt koe

Een boerenkoppel op leeftijd zit achter de boerderij op de bank en kijken mijmerend over hun erf en landerijen. In de wei zien ze dat de stier hun koe bespringt en blijven geboeid kijken. Tot plots de boer met blinkende oogjes tegen de boerin zegt: als ik dat nu ook eens deed gelijk onze stier daar. Waarop de boerin zegt: dat moet jij weten , het is jouw koe.

Ingestuurd door Eddy Bols

Zoeteke

Een ouder echtpaar nodigde de buren uit om te komen eten. Telkens als de oude man zijn vrouw iets vroeg, begon hij met 'schatje', 'sjoeke', 'zoeteke', 'poezzewoezzeloeke' enzovoorts. De buren waren onder de indruk, want het echtpaar was al bijna 60 jaar getrouwd. Toen de vrouw even naar de keuken was, zei de buurman tegen de man: "Ik vind het zo schoon dat u uw vrouw na al die jaren dat u getrouwd bent, nog steeds troetelnaampjes geeft". De oude man boog zijn hoofd. "Om eerlijk te zijn, ik kan al tien jaar niet meer op haar naam komen."

Auto's in de prak

Een man en een heel mooie vrouw zijn betrokken geraakt bij een auto-ongeluk. Het is een ernstig ongeluk. Allebei hun auto's liggen in de kreukels, maar gek genoeg is geen van beide passagiers gewond. Nadat zij beiden uit hun auto zijn gekropen, zegt de vrouw : "Dus u bent een man... dat is interessant.... Ik ben een vrouw... Nou, nou kijk nou toch 's even naar onze auto's ! Er is niets van over, maar gelukkig zijn wij ongedeerd gebleven, hè ? Dit moet wel een teken van God zijn, dat het voorbestemd was dat wij elkaar zouden ontmoeten, vrienden zullen blijven en de rest van onze dagen samen doorbrengen in alle rust. " De man antwoordt blij : " Ik ben het volkomen met je eens. Dit moet gewoon een teken van God zijn." De vrouw ging verder: "En kijk eens aan , nog een wonder. Mijn auto is compleet vernield, maar deze fles wijn is niet gebroken... Ik weet wel zeker dat God wil dat we deze fles wijn drinken op een goede toekomst samen. " Dan geeft ze de fles aan de man. De man knikt instemmend en glimlacht, hij opent de fles, drinkt hem voor de helft leeg en geeft hem dan weer terug aan de vrouw. De vrouw pakt de fles aan, doet onmiddellijk de kurk erop en geeft hem terug aan de man. De man vraagt verbaasd: "Neem jij niet?" De vrouw antwoordt koeltjes: "Nee, ik denk dat ik gewoon op de politie wacht......."

Medisch onderzoek

Een bejaarde man gaat samen met zijn vrouw naar de dokter voor zijn jaarlijks onderzoek. De dokter zegt tegen de man : " Voor het onderzoek heb ik het volgende nodig : een staaltje van je urine, een staaltje van je stoelgang en een staaltje sperma. " Aangezien de man nogal hardhorig is, draait hij zich om naar zijn vrouw en roept : " Wa heet em noedig ?? " Waarop de vrouw zegt : " Auw onderbroek "

Rimpels

In de trein zit een oud gerimpeld mannetje. Komt er een bloedmooi meisje in minirok tegenover hem zitten. Het meisje kijkt naar de man en ziet plotseling al zijn rimpels wegtrekken. Ze vraagt: "Wat is er met u aan de hand?" "Tja,"zegt de man, "ik heb mijn vel nu wel ergens anders nodig."

Slaaptrein

Een man gaat met de nachttrein naar de wintersport. In de slaapcoupé komt hij tot de ontdekking dat hij de ruimte moet delen met een vrouw. Ze stellen zich aan elkaar voor. De vrouw gaat boven slapen, de man onder. Ze gaan in bed liggen, maar na een kwartier roept de vrouw: "Buurman, slaapt u al?" "Nee," zegt de man. "Ik heb het nogal koud," zegt de vrouw, "wilt u misschien het raampje dicht doen?" Natuurlijk," zegt de man. Hij stapt uit bed, doet het raampje dicht en gaat weer liggen. Na een kwartier roept de vrouw: "Buurman, slaapt u al?" "Nee," zegt de man. " Het wordt nogal benauwd," zegt de vrouw, "wilt u misschien het raampje weer open doen?" "Oke'," zegt de man. Hij stapt uit bed, doet het raampje open en gaat weer liggen. Na een kwartier roept de vrouw: "Buurman, slaapt u al?" "Nee," zegt de man. "Het begint nu toch weer koud te worden," zegt de vrouw, "maar ik heb gezien dat daar in het kastje nog een deken ligt. Wilt u die misschien voor mij pakken?" "We zouden natuurlijk ook net kunnen doen of we getrouwd zijn," zegt de man. "O, zou u dat willen?" Vraagt de vrouw. "Ja hoor," zegt de man. "Nou, dat lijkt me ook wel fijn," zegt de vrouw. "Mooi," zegt de man: "Ga dan je nest uit, pak zelf die deken, ga je nest weer in, hou je kop en ga slapen."

Niet getrouwd

Moeder wandelt langs de slaapkamer van haar dochter en hoort een eigenaardig gezoem. Zij opent de deur van de kamer en vindt haar dochter naakt op het bed met een vibrator. Verbijsterd vraagt zij "Wat ben je daar aan het doen?" Het meisje antwoordt: "Ach ma, ik ben al 35 jaar en woon nog altijd bij jullie. Ik vrees dat ik niet dichter bij een huwelijk zal komen dan dit..." Enkele dagen later hoort VADER een vreemd gezoem in de logeerkamer. Nieuwsgierig opent hij de deur en vindt zijn dochter naakt op de sofa, 'bezig' met de vibrator. "Wat doe je daar nu?" vraagt de vader. "Ach pa", zegt het meisje, "ik ben al 35 jaar, ik woon nog altijd thuis en zal wellicht nooit trouwen en, dit hier, is voor mij het alternatief voor een echtgenoot." Weer een week later hoort MOEDER weer een raar gezoem, maar dit keer komt het lawaai uit de living. Ze haast zich naar binnen en vindt haar man op de sofa met naast hem de werkende vibrator, terwijl hij Club-Anderlecht volgt op TV. "Zeg", roept moeder, "wat spook jij daar uit?" "Zie je dat niet? Ik kijk naar het voetbal met mijn 'schoonzoon'

Woensdag 19 Januari 2005

 
©2002 Koen Godderis