Bom onder landelijke licenties!

Radio Contact trekt eerstdaags naar de Raad van State om de overname van 4FM-Think Media door Déficom aan te vechten. Zij pikt het niet dat dit zo maar zonder rekening te houden met het ingediende dossier allemaal kan. Dit stond zaterdag te lezen op iradio.be

Investeringsmaatschappij Déficom nam vorig jaar een meerderheidsaandeel in 4FM. Dit breidde ze zelf op 8 januari 2003 uit naar 75% van de 4FM-aandelen. Déficom is ook aandeelhouder (aandeel van 28%) van NRJ Wallonië. Volgens Francis Lemaire van Radio Contact (op iradio.be) kan het niet zomaar de bedoeling zijn dat alle licentie-kandidaten eerst een getailleerd dossier dienden samen te stellen en dat uiteindelijk blijkt dat dit helemaal niet nagekomen hoeft te worden. Volgens Jan Dooms van Radio Contact komt 4FM haar beloftes aangaande het business-plan niet na en heeft dan maar de licentie doorverkocht aan Déficom. Het 4FM-dossier en dan meer bepaald het business-plan was gebouwd op drijfzand.

Het is nu maar de vraag of je een licentie zomaar kunt doorverkopen. Iets wat 4FM duidelijk deed. De Raad van State zou hier wel eens een erg vernietigende uitspraak kunnen doen, maar dan sleept ze wel ook Q mee in haar uitspraak. Want als 1 van de licenties ingetrokken wordt, dienen deze beiden volgens decreten ingetrokken te worden. Met andere woorden, niet alleen het business-plan maar ook de decreten aangaande de landelijke licenties zouden wel eens op drijfzand kunnen gebouwd zijn. Volgens critici hebben de decreten aangaande de landelijke licenties zelfs helemaal geen rechtszekerheid. De decreten aangaande de landelijke licenties zouden in strijd zijn met diverse binnenlandse, maar ook Europese wetgeving.

Als we dit mogen geloven dan maakt Contact heel goed kans om de landelijke licenties teniet te doen via het aanspannen van een rechtszaak.

Zie ook bericht:

http://www.koengodderis.be/new/nieuws.php?id=79

KG-redactie

bron: iradio.be

Zondag 27 April 2003

 
©2002 Koen Godderis