Valt België in het water?

De Vlamingen willen de koning beknotten, de Walen zeggen njet. Vlaamse partijen willen meer beslissingsrecht voor Vlaanderen, de Walen noemen het oorlogstaal. Nachtvluchten boven Zaventem; stilte in Wallonië, lawaai in Vlaanderen.

Franstalige politici liggen regelmatig in de clinch met Nederlandstalige politici, wederzijdse verwijten zijn schering en inslag. Vlaamsgezinde pastoor moet opstappen in faciliteitengemeente.

·Moeten Vlamingen solidair zijn met de Walen? ·Ligt de modale burger wakker van staatshervormingen en communautaire spelletjes? ·Moet Vlaanderen zich afscheuren van België? ·Is onafhankelijk Vlaanderen een verloren droom in een eengemaakt Europa? ·Laten Vlaamse politici zich domineren door Franstalige ministers? ·Heeft Vlaanderen een minderwaardigheidsgevoel? ·Verplicht Frans leren op school, voorbijgestreefd in een Engelstalige wereld? ·Waarom wordt de Vlaamse beweging nog steeds gedemoniseerd als extreemrechts, separatisten, fascisten en zwartzakken?

Op zondag 5 januari 2003 kiezen de Zwart of Wit luisteraars en kijkers voor België of Vlaanderen.

Studiogasten
Herman De Croo (VLD - kamervoorzitter) Luc Van Den Brande (CD&V ex-ministerpresident van Vlaanderen) Hans Van de Cauter (voorz. v/d nieuwe partij Belgische Unie/Union Belge) Hugo Schiltz (ex-Volksunie/Spirit)

Nu al over dit onderwerp discussiëren? Ga naar het Zwart of Wit forum op www.politicsinfo.net .

Zwart of Wit: dé talkshow op zondagochtend met Jurgen Verstrepen Te beluisteren op Radio Contact Te bekijken op LibertyTV Live internetstreaming op www.politicsinfo.net tussen 11.00 en 13.00 uur Herhaling televisie op zondag tussen 21.00 en 23.00 uur valt België in het water?

KG-redactie

Zondag 05 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis