Bekende dj's Bart van Leeuwen en Ferry Maat naar radio 10FM

Radio 10 FM heeft woensdag 12 maart bekend gemaakt dat de zeer ervaren en bekende deejays Bart van Leeuwen en Ferry Maat aan haar presentatieteam zijn toegevoegd!

Met ingang van 1 mei zullen Ferry en Bart dagelijks programma's gaan presenteren op Radio 10 FM, naast de alom bekende deejays Tom Mulder, Dave Donkervoort, Jos van Heerden en Peter Holland.

BART VAN LEEUWEN

Bart van Leeuwen begon zijn radiocarrière in 1973 bij de zeezender Radio Veronica. Later trad hij in dienst bij de publieke Veronica Omroep Organisatie. Zijn veelzijdigheid maakte hem tot een uiterst populaire presentator. Na de komst van commerciële radio in Nederland werkte Bart bij RTL Rock Radio en Happy RTL.

In 1993 werd Bart Programmaleider en deejay bij Radio 538. De afgelopen twee jaar was hij te horen op Radio Nationaal. Bart van Leeuwen: "Dit is echt een uitdaging die ik niet kon weerstaan. Goeie muziek en een fantastisch team. Daarmee stoten we Radio 10 FM naar de top."

FERRY MAAT

Ferry Maat begon zijn carrière in 1971 bij de toenmalige zeezender Radio Noordzee Internationaal, maar werd later vooral bekend als presentator van de Tros Top 50 en de Soulshow. Ferry was vanaf het begin reeds betrokken bij Neerlands eerste commerciële radiostation, Radio 10, als programmaleider en deejay. In de jaren negentig was Ferry ook te horen op Radio 538 en het publieke station Radio 2. Tot voor kort presenteerde hij bij Radio 192.

Ferry Maat over zijn "rentree" bij Radio 10 FM: "Ik heb in 1988 mijn vaste baan bij de Tros opgezegd en mijn nek uitgestoken om dit commerciële radiostation op te zetten, dan is het vanzelfsprekend dat je terugkeert als je daarom gevraagd wordt. We hebben nu een topteam, als presentatoren kennen we elkaar door en door en ik verheug me erop om straks weer voor deze professionele zender te kunnen werken."

REACTIES

Programmadirecteur Tom Mulder en directeur Derk Jolink van Radio 10 FM zijn zeer ingenomen met de komst van beide radiopersoonlijkheden: "Het lijdt geen twijfel dat de herkenbaarheid en de kwaliteit van de programma's en de presentatie voor de luisteraar voorop staan. Wij verheugen ons dan ook op de bijdrage die deze twee ervaren collega's in beide opzichten aan Radio 10 FM zullen leveren."

Vorige week werd bekend dat Radio 10 FM is overgenomen door Talpa Radio International bv, een onderdeel van het investeringsbedrijf Talpa Capital bv van John de Mol. Talpa Radio International-directeur Erik de Zwart meent: "Ondanks de onzekerheid over de FM-frequentieverdeling kunnen we niet stilzitten, de luisteraars zouden daar de dupe van zijn. Wij willen investeren in een sterk en professioneel radiobedrijf, met Radio 10 FM, Noordzee FM en de komst van Bart en Ferry laten we zien dat dat ook echt gebeurt!"

Wij wensen Bart Van Leeuwen, Ferry Maat en radio 10FM veel succes toe!

KG-redactie

bron: 10FM

Donderdag 13 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis