Aanklacht radio 936 ontvankelijk

Officieel bericht:

De aanklacht van VZW Radio 1FM (Radio 936), op 22 juni 2004 ontvangen op het VCM, tegen de VZW Sympatiek (93,6FM Egem) bij het Vlaams Commissariaat voor de Media werd ontvankelijk verklaard.

De aanklacht met betrekking tot vals naamgebruik ter aanvraag van een radio-erkenning en het op dit moment nog steeds niet naleven van 15 uur lokale programmatie door de VZW Sympatiek werd op 22 september 2004 tijdens een luisteronderzoek door het VCM bevestigd. De 2 desbetreffende personen belast met het onderzoek stelden vast dat op geen enkel uur lokale programma's werden aangeboden en dit in strijd is met het ingediende dossier.

Het VCM houdt hieromtrent binnenkort een hoorzitting met betrokken partijen. In geval VZW Sympatiek weigert gevolg te geven aan z'n beloftes kan dit het intrekken van de zendvergunning inhouden. De VZW Radio 1FM had 16 uur lokale gepresenteerde programma's in haar aanvraagdossier beloofd die zij met de steun van buitenlandse en binnenlandse investeerders zou gebracht hebben. De VZW Radio 1FM werd echter niet van een erkenning voorzien door voormalig mediaminister Marino Keulen.

De VZW Sympatiek zendt programma's uit onder de naam radio Contact en stoot ook elders in Vlaanderen op fel protest wegens het niet naleven van de ingediende dossiers en het inpikken van licenties van echte lokale radio's.

De VZW Radio 1FM deelt bij deze mede heel blij te zijn met de vaststellingen door het VCM gedaan. Deze vormen de bevestiging voor hetgeen de VZW Radio 1FM nu al maanden aanklaagt bij de Raad van State, het Vlaams Commissariaat voor de Media, het Parket en de Vlaamse Overheid.

-----

Protest lokale radio's in de Media:

VRT-journaal 7 juni 2004 13u00: Beeldfragment
VRT-journaal 7 juni 2004 19u00: Beeldfragment
Gazet van Antwerpen:Artikel

Bericht: Radio 936

Woensdag 06 Oktober 2004

 
©2002 Koen Godderis