MoodAmp:  MP3 muziek naar gelang je stemming

Een beetje muziekliefhebber heeft tientallen of honderden MP3-bestanden op zijn PC staan. Maar de ene keer heb je zin om een rustig muziekje te beluisteren, een andere keer heb je meer trek in wat steviger werk.

Je past de muziek die je luistert dus aan je stemming aan. Dit kan je doen door handmatig wat deuntjes te selecteren, of je maakt een aparte playlist aan voor iedere stemming.

Beide manieren zijn tijdrovend, terwijl playlists zich niet automatisch aanpassen als er nieuwe muziek aan je computer wordt toegevoegd. Er is nu echter een speciaal afspeelprogramma wat rekening houdt met je stemming: MoodAmp. Ben je in een romantische stemming dan speelt MoodAmp alleen suikerzoete muziek, ben je down, dan zorgt MoodAmp voor de bijbehorende treurmuziek om te voorkomen dat je uit deze depressie raakt.

Het programma werkt heel simpel. De eerste keer dat je het gebruikt doorzoekt MoodAmp je computer naar MP3-bestanden. Vervolgens geef je aan in welke stemming je bent. Bij ieder muziekje kan je nu een waardering opgeven. Deze waardering wordt aan je stemming gekoppeld. Een volgende keer dat je dezelfde stemming selecteert krijg je alleen de muziek te horen die de vorige keer hoog waardeerde. Je kan de muziek waarderen per liedje, per artiest of per genre.

Download MoodAmp: www.dedigitalerevolutie.nl/software/weektip.htm

KG-redactie

bron: digizine.be

Woensdag 12 Maart 2003

 
©2002 Koen Godderis